7 miliardari care ar putea cumpăra Liverpool- inclusiv Elon Musk

08.11.2022, 17:00
7 miliardari care ar putea cumpăra Liverpool- inclusiv Elon Musk

7 miliardari care ar putea cumpăra Liverpool. Aceștia sunt șapte potențiali cumpărători miliardari, după ce FSG a confirmat că Liverpool este de vânzare într-un anunț șocant făcut luni, după 12 ani de proprietate.  Liverpool a început căutarea unui nou proprietar miliardar, după ce Fenway Sports Group a scos clubul la vânzare.

Actualii proprietari FSG au făcut luni anunțul șocant, dezvăluind că vor asculta oferte după 12 ani de conducere. Însă John Henry și compania nu sunt dispuși să vândă ieftin, Forbes evaluând Reds la 3,5 miliarde de lire sterline, ceea ce este semnificativ mai mult decât cele 300 de milioane de lire sterline plătite inițial de americani.

Și cum suporterii, jucătorii și angajații lui Liverpool așteaptă cu nerăbdare cine va prelua conducerea pe Anfield, aceștia sunt șapte miliardari care ar putea cumpăra giganții din Premier League, transmite dailystar.co.uk.

7 miliardari care ar putea cumpăra Liverpool

 

Sir Jim Ratcliffe

Cel mai bogat om al Marii Britanii, Sir Jim Ratcliffe este aparent în combinație ori de câte ori se vorbește despre un club din Premier League din cele șase mari scos la vânzare. Valoarea sa este estimată la 10,1 miliarde de lire sterline, ceea ce îi permite să dețină deja clubul Nice din Ligue 1, echipa elvețiană FC Lausanne-Sport și echipa de ciclism Ineos Grenadiers.

Ratcliffe va fi un nume familiar pentru fanii lui Chelsea după ce și-a exprimat interesul de a cumpăra Blues de la Roman Abramovich la începutul acestui an. Dar a eșuat în demersul său, deoarece Todd Boehly a preluat echipa, înainte de a declara că vrea să cumpere Manchester United dacă Glazers decide să vândă.

Muhsin Bayrak

Miliardarul turc Muhsin Bayrak are o avere de 8 miliarde de lire sterline, ca urmare a companiei sale – AB Group Holding – care este prezentă în turism, criptomonede și construcții. El a fost un alt nume mare legat de achiziționarea lui Chelsea la începutul acestui an, Abramovici zburând în Turcia pentru a-l întâlni.

În ciuda faptului că a afirmat că “vom arbora în curând steagul turcesc la Londra”, Bayrak a fost devansat la clubul din vestul Londrei de către Boehly. Dar Liverpool, care, la fel ca și Chelsea, a câștigat recent titlurile Premier League și Liga Campionilor, l-ar putea tenta pe mogulul de afaceri să facă o altă mutare ambițioasă.

Șeicul Khaled Bin Zayed Al Nehayan

Liverpool vs Manchester City ar fi cu siguranță o confruntare și mai interesantă dacă șeicul Khaled Bin Zayed Al Nehayan ar prelua Reds. Asta pentru că el este vărul miliardarului proprietar al lui City, șeicul Mansour.

Regele din Abu Dhabi a încercat deja o preluare nereușită a lui Liverpool, în 2018, în valoare de 2 miliarde de lire sterline, care la vremea respectivă ar fi doborât recordul pentru cea mai scumpă achiziție a unui club de fotbal

Cele mai recente încercări ale șeicului Khaled au constat în oferirea a 350 de milioane de lire sterline pentru Newcastle în 2019, până când discuțiile au eșuat, și în faptul că a fost asociat cu achiziționarea Derby County.

Billy Beane

În acest moment, am putea la fel de bine să numim lista “rebuturile lui Chelsea”, deoarece americanul Billy Beane a făcut echipă cu firma de investiții americană RedBird Capital Partners în încercarea de a-i cumpăra pe Blues în acest an.

Beane, care a fost jucător de baseball înainte de a revoluționa acest sport cu filosofia sa ‘Moneyball’ ca manager general, este deja proprietar al lui Liverpool – deținând o participație de 11% din FSG. Vânzarea clubului către un asociat ar putea fi cel mai simplu pas pentru John Henry.

LeBron James

Iubirea legendei NBA LeBron James pentru Liverpool este binecunoscută. Starul de la Los Angeles Lakers vorbește în mod regulat despre progresul echipei Reds și a făcut saltul în acționariatul fotbalistic, achiziționând o participație de 2% la club în urmă cu 11 ani.

LBJ a devenit partener minoritar al FSG în martie 2021, consolidându-și legăturile cu clubul de pe Anfield împreună cu prietenii de afaceri Maverick Carter și Paul Wachter. Cu toate acestea, chiar și “Regele James” nu își poate permite să efectueze o preluare angro, averea sa netă fiind de numai aproximativ 1 miliard de lire sterline.

Elon Musk

Probabil că numele care ar provoca cea mai mare furtună în cazul în care ar fi preluat-o este noul proprietar al Twitter, Elon Musk. În vârstă de 51 de ani, acesta are cu siguranță destui bani, având o valoare de 175 de miliarde de lire sterline.

Musk, care a devenit cunoscut cu Tesla și SpaceX, și-a exprimat deja interesul pentru a deveni proprietar al fotbalului, scriind pe Twitter în luna august: “De asemenea, cumpăr Manchester United, bine ați venit”.

Nu putem să nu ne întrebăm cum ar arăta Anfield cu Musk la volan…

Sir Martin Broughton

Sir Martin Broughton nu a reușit să cumpere anul acesta echipa sa favorită de fotbal, Chelsea. Consorțiul său urma să primească sprijin financiar din partea firmei americane Creative Artists Agency, dar în cele din urmă nu a fost să fie așa.

El este deja un nume familiar pentru suporterii lui Liverpool, deoarece a fost pentru scurt timp președintele clubului Reds în 2010 și a intermediat eventuala vânzare a acestuia către FSG.

 

citește și...