Un fost jucător de la Chelsea, printre puținii oameni care ar putea cumpăra Manchester United

20.10.2022, 17:01

Doar un număr mic de oameni din lume pot plăti prețul de 10 miliarde de dolari pentru a cumpăra Manchester United de la Glazers, dar printre ei se numără un fost jucător de la Chelsea. Cine este gostul jucător de la Chelsea, atât de bogat încât ar putea cumpăra Man Utd cu 10 miliarde de dolari de la Glazers

Un fost jucător de la Chelsea se numără printre puținii aleși care ar putea cumpăra Manchester United de la Glazers.

Faiq Bolkiah, în vârstă de 24 de ani, este, de fapt, cel mai bogat fotbalist din lume. Ca nepot al sultanului din Brunei, el are o avere netă de aproximativ 20 de miliarde de dolari, adică 17,8 miliarde de lire sterline, transmite dailystar.co.uk.

Un fost jucător de la Chelsea, printre puținii oameni care ar putea cumpăra Manchester United

Această sumă este de două ori mai mare decât cea pentru care nepopulara familie Glazer încearcă să vândă United – prețul lor de 10 miliarde de dolari (8,9 miliarde de lire sterline).

Există doar un număr restrâns de persoane din întreaga lume care își pot permite să plătească această sumă, iar Bolkiah este unul dintre ele. Totuși, ar trebui să lase deoparte loialitățile din trecut.

Cine este Faiq Bolkiah

Asta pentru că, în ciuda mega-bogăției familiei sale, el a urmat o carieră pe teren, ceea ce l-a făcut să joace nu doar la Chelsea, ci și la echipe precum Arsenal și Leicester din Anglia.

Născut în Los Angeles, Bolkiah a fost educat în Anglia și a avut primul contact cu fotbalul de elită la academia lui Southampton. După ce s-a antrenat pentru scurt timp la Reading, Arsenal i-a oferit un contract de probă.

Însă Blues au fost cei care l-au racolat, oferindu-i un contract pe doi ani în 2014. După ce această înțelegere nu a fost prelungită, Bolkiah a fost în probe la Stoke City.

Se părea că ar putea în sfârșit să reușească după ce a semnat un contract profesionist de trei ani cu Leicester City, care a fost prelungit până în vara anului 2020.

Cu toate acestea, nu a fost să fie pentru Bolkiah, care joacă acum mai aproape de casă, în Thailanda.

Cariera mijlocașului nu a ieșit așa cum a fost planificată. Dar dacă își dorește o revenire pe tărâm englezesc, atunci oportunitatea unei tranziții în spate este disponibilă pe Old Trafford.

Glazers este deschis să vândă Diavolii Roșii după protestele continue ale fanilor împotriva proprietății lor din ultimii ani. Și nu ar fi exclus ca mogulii americani să lase o fostă vedetă de la Chelsea să preia frâiele echipei.

Cel mai bogat om din Marea Britanie și suporter al lui United, Jim Ratcliffe, a fost prezentat ca fiind principala alegere pentru a prelua conducerea, în timp ce colegul miliardar Elon Musk și-a declarat, de asemenea, în glumă, interesul în trecut.

citește și...