Cei mai bogați cinci proprietari de echipe sportive din lume

03.11.2022, 18:22
Cei mai bogați cinci proprietari de echipe sportive din lume

Proprietarul Washington Commanders, Dan Snyder, a fost criticat în ultimele luni, iar regele Amazon, Jeff Bezos, ar putea fi pe punctul de a cumpăra echipa NFL, în timp ce explorează o înțelegere. Sunt foarte puține lucruri pe care cei mai bogați oameni din lume nu le pot obține cu averea lor imensă, fie că este vorba de iahturi luxoase, vile sau chiar insule private.

Unele dintre cele mai mari echipe de sport din lume sunt deținute de cei super-minunați, printre care s-ar putea număra și Jeff Bezos în viitorul apropiat. Șeful Amazon, care are o avere uimitoare de 125 de miliarde de lire sterline, este interesat să cumpere echipa de NFL Washington Commanders de la Dan Snyder.

Achiziționarea unui astfel de club l-ar face pe bărbatul în vârstă de 58 de ani cel mai bogat proprietar de echipă sportivă, cu o marjă uriașă. Dar pe cine ar putea învinge pentru a obține acest titlu?

Cel mai bogat proprietar de echipă sportivă

După ce a cumpărat Los Angeles Clippers, valoarea echipelor din NBA a crescut de la 2 miliarde de dolari la 3,3 miliarde de dolari, ceea ce nu reprezintă un randament rău pentru investiția lui Ballmer. Dar acesta este doar un mic câștig secundar, în comparație cu celelalte afaceri ale lui Ballmer, în vârstă de 66 de ani.

În calitate de director executiv al Microsoft între 2000 și 2014, mogulul născut în Detroit a acumulat suficienți bani pentru multe, multe vieți. Averea lui Ballmer a sărit până la 91,4 miliarde de dolari (81,7 miliarde de lire sterline), inclusiv o creștere uimitoare de 22,7 miliarde de dolari în ultimul an, relatează Forbes.

Mukesh Ambani

În India, cricketul domnește în mod suprem, iar IPL este una dintre cele mai profitabile ligi sportive din lume, oferind contracte uriașe celor mai mari vedete pentru a crea cea mai bună franciză de cricket. Iar cel care conduce în privința banilor este Ambani, a cărui companie Reliance Industries deține echipa Mumbai Indians.

Omul de afaceri miliardar are o avere uriașă de 90,7 miliarde de dolari (80,1 miliarde de lire sterline), iar controlul său s-ar putea extinde și mai mult în acest sport, deoarece încearcă să liciteze pentru drepturile mediatice ale IPL.

Francois Pinault

Când te gândești la cei mai bogați proprietari din Ligue 1, este imposibil să nu te gândești la Paris Saint-Germain, Monaco și chiar la OGC Nice. Nu mulți s-ar gândi la Rennes – și totuși, la cârma acesteia se află unul dintre cei mai bogați miliardari.

Pinault a făcut bani din vânzarea de bunuri de lux, cum ar fi bijuterii și artă, iar acum are o avere uriașă de 40,7 miliarde de dolari (36,38 miliarde de lire sterline).

Mark Mateschitz

Fiul celebrului antreprenor Dietrich, imperiul Red Bull al lui Mark Mateschitz a pornit de la moștenirea tatălui său – de la băuturile energizante în întreaga lume până la a deveni un brand important.

Există echipe de fotbal sub forma New York Red Bulls, RB Leipzig și Red Bull Salzburg, precum și Red Bull Racing din Formula 1. Echipa sa de Formula 1 este bijuteria coroanei sale, în timp ce austriacul valorează 27,4 miliarde de dolari (24,5 miliarde de lire sterline).

Daniel Gilbert

În timp ce Gilbert ar fi putut pierde jumătate din avere atunci când prețul acțiunilor Rocket Companies a înregistrat un declin masiv, americanul valorează în continuare o sumă de invidiat de 22 miliarde de dolari (19,67 miliarde de lire sterline) – și, în timp ce buzunarul său a primit un pumn mare, Cleveland Cavaliers, echipa sa, și-a văzut și el succesul scăzut în ultimii ani.

Echipa din NBA a câștigat cel mai recent campionatul în 2018, după patru victorii consecutive, dar de atunci s-a chinuit.

citește și...