7.595 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în țara noastră

16.01.2022, 14:08
7.595 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în țara noastră
7.595 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în țara noastră

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 7.595 de noi cazuri de îmbolmnăvire cu COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 28 de decese. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.647. La terapie intensivă sunt internate 474 de persoane.

Un nou bilanț al coronavirusului în România: 7.595 de noi infectări au fost înregistrate în ultima zi. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 28 de decese. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.647. La terapie intensivă sunt internate 474 de persoane. Din totalul pacienților internați, 286 sunt minori, 273 fiind internați în secții.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.352.543 de teste RT-PCR și 6.587.713 teste rapide antigenice, relatează Hotnews. Pe teritoriul României, 57.489 de persoane sunt în izolare la domiciliu, iar 4.570 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 61.485 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 25 de persoane.

7.595 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în țara noastră. Alexandru Rafila: ”Sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în plin val cinci al pandemiei, certificatul verde nu mai este o urgență, pentru că până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou. ”Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Digi24.

„Acum s-au mai schimbat datele problemei, pentru că vedem că protecția împotriva bolii oferită de vaccinare este mult mai mică față de această variantă. De fapt, ea a scăzut progresiv. Dacă vă uitați istoric, la momentul lansării vaccinului, în decembrie 2020, cifrele arătau o prevenire a transmiterii în jurul cifrei de 90 pentru vaccinurile de tip ARN. Ulterior, după apariția variantei Delta, transmisibilitatea a fost mai puțin impactată de vaccin, iar acum, în cazul Omicron, e și mai puțin și vedem și cazuri de infectare la persoane care au făcut inclusiv doza booster”, a mai spus Alexandru Rafila.

citește și...