Încă o zi cu peste 300 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore în România
Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu coronavirus pe teritoiul țării noastre continuă să crească. Este încă o zi în care numărul cazurilor este de peste 300.
Alte 330 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul îmbolnăvirilor în România a ajuns sâmbătă la 23.730. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 16 decese. În total, numărul deceselor provocate de COVID-19 pe teritoriul țării noastre a ajuns la 1.500.
De la debutul pandemiei, 16.735 au fost declarate vindecate și externate, relatează Hotnews.
184 pacienți internați la terapie intensivă
La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 184 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află 1.392 de persoane. Alte 82.236 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare nedicală.
Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 608.771 de teste pentru coronavirus.
Nelu Tătaru: ”Sper să nu fie al doilea val”
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că speră ca numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile să nu reprezinte un al doilea val de îmbolnăviri.
”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca număr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia.
Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat Nelu Tătaru.
Ce spune Alexandru Rafila despre creșterea numărului de îmbolnăviri
Profesorul Alexandru Rafila a făcut declarații despre creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.
“Nu știu dacă trebuie să ne îngrijorăm, dar nu putem nici să stăm liniștiți. Ne găsim într-o situație în care nu putem să nu luăm în calcul posibilitatea ca anumite spitale de boli infecțioase să fie suprasolicitate. Chiar și la noi, la Institutul Matei Balș, a crescut numărul de internări zilnice.
Sunt importante câteva elemente. Să vedem cine se infectează, dacă sunt persoane din categorii la risc sau persoane vârstnice, la care probabilitatea de apariție a unor complicații și implicit a necesității terapiei intensive este mai mare. Acolo poate apărea un blocaj foarte important.
De asemenea, trebuie să vedem dacă focarele care apar în diverse locuri din țară sunt suficient de bine gestionate, monitorizate, încât să nu se răspândească infecția în comunitatea în care ele se manifestă. Mă refer la căminele de vârstnici, unde, știți bine, au apărut cazuri și există riscuri mari să apară un număr mare de cazuri care să se complice și să apară forme grave”, a explicat acesta.