54 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în România

09.07.2021, 14:08
54 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în România
54 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în România

Vineri, 9 iulie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 54 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. A fost raportat un singur deces în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al cazurilor de  îmbolnăvire, de la începutul pandemiei în România, a ajuns la 1.081.174, dintre care 1.045.351 au fost declarați vindecați.

Alte 54 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost raportate în ultima zi în România. Cele mai multe noi cazuri au fost raportate în Iași și Satu Mare, respectiv 5, urmate de București cu 4. În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces. Bilanțul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemie, a ajuns la 1.081.174, dintre care 1.045.351 au fost declarați vindecați, relatează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 311. Dintre acestea, 58 sunt internate la terapie intensivă. Pe teritoriul României, 2.024 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 670 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 21.992 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 34 de persoane.

54 de cazuri noi de coronavirus în ultima zi în România. Ce spune Raed Arafat despre valul patru

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, joi, că, în contextul în care noua variantă Delta se extinde în întreaga lume, nimeni nu poate garanta că România nu va fi lovită de valul 4 al pandemiei. ”Noi suntem încă în situație controlată și foarte bună în acest moment. Prin mobilitatea și ieșirea din țară și mersul în alte țări unde Delta e prezentă, e posibil să fie în următoarea perioadă o creștere pe linia variantei Delta. Rămânem pe recomandarea că vaccinarea rămâne singura soluție cel puțin pentru a evita un impact grav al infectării. Asta se vede și în alte țări, unde a crescut numărul de cazuri, impactul pe secțiile de terapie intensivă nu e la fel ca înainte de vaccinare. Cei vaccinați care fac variante noi sunt mai puțini decât cei nevaccinați, conform datelor din Marea Britanie”, a declarat Raed Arafat, citat de Digi24.

“Nimeni nu poate spune că putem evita cu totul valul 4. România nu este într-o bulă de sticlă, e mobilitate, mai ales în perioada de concedii”, a completat acesta.

 

citește și...