420 cazuri noi de infecție cu coronavirus, în România! Bilanțul morților a ajuns la 1.708

03.07.2020, 13:16
420 cazuri noi de infecție cu coronavirus, în România! Bilanțul morților a ajuns la 1.708
420 cazuri noi de infecție cu coronavirus, în România! Bilanțul morților a ajuns la 1.708/ foto: pixabay

Vineri, 3 iulie, au fost confirmate încă 420 cazuri noi de infecție cu coronavirus, în România! În ultimele 24 de ore, 21 de persoane au murit, iar bilanțul deceselor a ajuns 1.708.

Până astăzi, în România, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Totodată, 19.545 de pacienți s-au vindecat și 887 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile de la depistare.

Crește numărul cazurilor noi

La ATI, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 741 de persoane. Alte 58.991 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 747.592 de teste.

Se redeschid granițele din Grecia

Pentru că este vară, iar cei mai mulți români au ales ca destinație de vacanță Grecia, Ministrul Turismului din Grecia a ținut să precizeze că turiștii trebuie să completeze un formular înainte de a pleca la drum. În plus, Haris Theoharis a declarat că se vor redeschide celelalte vămi de la granița bulgaro-elenă.

‘Nu spunem că oamenii trebuie să se izoleze. Dacă cineva este testat, atunci trebuie să fie prudent. Până la urmă toată lumea trebuie să fie prudentă, e un an ciudat, trebuie să fim precauți acasă și trebuie să fim precauți în țările unde mergem în vacanță. Dar după ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost. Așadar, pentru a limita această posibilitate, cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei. Până la urmă e o chestiune de bun simț. Nu vreau ca cineva să se simtă sau să creadă că există vreun soi de izolare sau carantină, nu există așa ceva’, a spus Ministrul Turismului din Grecia, într-un interviu pentru Digi24. 

citește și...