321 de noi cazuri de COVID-19 în ultima zi în țara noastră

28.05.2021, 13:40
321 de noi cazuri de COVID-19 în ultima zi în țara noastră
321 de noi cazuri de COVID-19 în ultima zi în țara noastră

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate alte 321 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Alte 321 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțl total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemie de coronavirus, a ajuns la 1.077.161, din care pacienți vindecați 1.037.729. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 43 de decese. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.659. Dintre acestea, 459 sunt internate la terapie intensivă, relatează Hotnews.

Pe teritoriul României, 7.521 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.968 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 34.616 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 81 de persoane.

Ce spune ministrul Sănătății despre redeschiderea spitalelor pentru pacienţii non-COVID

Ministrul Sănătăţii a anunţat joi că spitalele vor fi redeschise pentru pacienţii non-COVID în două etape. „În etapa 1, condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a cere reducerea numărului de paturi Covid sunt: o rată de incidenţă la nivelul judeţului mai mică de la 1 la mie şi o rată de ocupare a paturilor din unitatea sanitară respectivă, pentru pacienţii confirmaţi cu Covid, sub 50%. Etapa a doua de scădere, care urmează după un minim de 30 de zile şi în cazuri speciale după o perioadă mai scurtă de timp, poate fi aplicată dacă rata de incidenţă la nivelul judeţului este mai mică de 0,5, iar rata de ocupare a paturilor este sub 50%”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit Digi24.

„În etapa a doua de scădere procentul paturilor destinate pacienţilor Covid scade cu 30% pentru spitalele înalt specializate şi cu până la 15% pentru celelalte”, a mai spus aceasta.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că paturile pentru pacienţii cu Covid sunt păstrate „pentru că vream ca fiecare spital să poată să îngrijiească pacienţii care s-au internat în spitalul respectiv pentru altă patologie dacă se pozitivează pe parcursul internării, să nu fie nevoiţi să-i transfere”, dar şi ca un „plan de revenire la situaţia anterioară dacă vom cunoaşte o accelerare a pandemiei”.

citește și...