315 noi îmbolnăviri cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România
315 noi cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de zile pe teritoriul țării noastre. Este a cincea zi consecutiv în care numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus trece de 300.
Până astăzi, 21 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.045 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire.
Până astăzi, au decedat 1.512 persoane diagnosticate cu COVID-19.
S-au efectuat 626.330 de teste
La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.911 au fost declarate vindecate și externate.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.309 persoane. Alte 76.621 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 626.330 de teste pentru coronavirus, menționează Hotnews.
Starea de alertă ar putea fi prelungită
Ludovic Orban a fost întrebat într-o conferință de presă dacă se poate vorbi despre un al doilea val al infectărilor cu coronavirus în România, după ce, în ultimele zile, pe teritoriul țării noastre, a crescut semnificativ numărul de îmbolnăviri.
“Nu i-aş spune val doi. Am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi am luat gradual măsuri de relaxare pe baza unor evaluări care au fost făcute de către specialişti şi care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activităţi pentru care noi am ridicat, gradual, restricţiile”, a declarat șeful Guvernului.
Premierul României a afirmat că starea de alertă ar putea fi prelungită dacă numărul de infectări va rămâne crescut.
“Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ceea ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu. (…) Starea de alertă conferă posibilitatea de a adopta măsuri în cadrul stării de alertă. Dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat (…) o să luăm alte măsuri”, a mai spus Ludovic Orban.