237 de cazuri noi de coronavirus în România în ultimele 24 de ore

11.06.2020, 15:17
237 de cazuri noi de coronavirus în România în ultimele 24 de ore
237 de cazuri noi de coronavirus în România în ultimele 24 de ore

Numărul infectărilor cu coronavirus în România a depășit din nou cifra 200 după ce joi, 11 iunie, 2020, au fost raportate 237 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore.

Numărul de îmbolnăviri zilnice din cauza coronavirusului crește din nou, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 237 de cazuri noi. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 21.182. Numărul pacienților vindecați de la începutul epidemiei în România este de 15.283.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

De la începutul epidemiei, 1.369 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, precizează Hotnews.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.213 persoane. Alte 101.455 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 531.619 de teste pentu coronavirus.

3.304 români infectați în străinătate

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.304 de cetățeni români au fost confirmați cu COVID-19.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 114 cetățeni români aflați în străinătate.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 28 au fost dec larați vindecați.

Brăila este singurul județ din România în care nicio persoană diagnosticată cu Covid-19 și internată nu a decedat. În Brăila au fost raportate până acum 147 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Singurul judeţ care a raportat mai puţine cazuri de contaminare este Vâlcea, unde 37 de persoane au fost infectate, în total.

Ce spune Alexandru Rafila despre creșterea numărului de îmbolnăviri

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a făcut, miercuri, declarații despre creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus în țara noastră.

Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitați la transporturi, la afluența persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puține excepții, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepții când la sfârșit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puține teste. Asta este situația, trebuie să o luăm ca atare și să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”, a declarat specialistul.

El a precizat că numărul de cazuri este mai mare pentru că apar focare.

„Apar focare în cămine de bătrâni, în companii și atunci discutăm de un număr de cazuri mai mare. Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influențeze la nivel național numărul de cazuri zilnice, dar atenția va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a completat Alexandru Rafila.

citește și...