Raed Arafat, anunț despre noi măsuri! Ce spune referitor la creșterea cazurilor de COVID-19: ‘Nu e semn bun’

04.06.2020, 23:45
Raed Arafat, anunț despre noi măsuri! Ce spune referitor la creșterea cazurilor de COVID-19: 'Nu e semn bun'
Raed Arafat a mai spus că numărul cazurilor noi de COVID-19 ar trebui să ne atragă atenția

Joi seară, 4 iunie, Raed Arafat a avut o intervenție telefonică la Digi24, în care a vorbit despre creșterea numărului cazurilor de persoane infectate cu coronavirus.

Șeful DSU a precizat că situația nu este cum ne-am fi dorit cu toții, iar cetățenii trebuie să fie conștienți și să respecte în continuare regulile din starea de alertă.

Creșterea cazurilor de COVID-19 nu e semn bun

Raed Arafat a mai spus că numărul cazurilor noi de COVID-19 ar trebui să ne atragă atenția. Joi dimineață, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România au fost înregistrate alte 238 noi cazuri de îmbolnăvire, mai multe decât în zilele precedente.

foto: captura Digi24

În cazul în care numărul va fi mult mai mare, acesta a declarat că se va reveni la anumite restricții.

‘Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile.

Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou.

Trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor’ 

Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute’, a explicat Raed Arafat.

În urmă cu câteva zile, Nelu Tătaru a spus cât va mai fi nevoie să purtăm masca de protecție, în condițiile cea mai importantă cale de trasmisie este prin aer. El preconizează că în jur de două luni vom mai fi obligați la purtarea măștii.

‘Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă’, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

citește și...