2.668 de noi cazuri de COVID-19 în România în ultima zi

30.01.2021, 13:55
2.668 de noi cazuri de COVID-19 în România în ultima zi
2.668 de noi cazuri de COVID-19 în România în ultima zi

Alte 2.668 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul Rom,âniei în ultima zi.

2.668 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 726.918, din care 672.532 pacienți vindecați. În ultimele 24 de ore 68 de români infectați coronavirus au decedat, relatează Hotnews. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.702.

Pe teritoriul României, 39.253 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.410 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 57.174 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 157 de persoane.

Când se așteaptă România să primească vaccinurile AstraZeneca

România ar urma să primească aproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, însă data exactă nu este cunoscută, fiind estimată însă de către medicul militar Valeriu Gheorghiță ca fiind după 9 februarie.

„După cum știm…, AstraZeneca a primit autorizarea de la Agenția Europeană a Medicamentelor, ne așteptăm ca după data de 9 februarie să avem primele doze care ajung și în România. Avem pentru luna februarie circa 750.000, aproape 800.000 de doze alocate, însă prima tranșă va fi undeva după 9 februarie, din ceea ce se estimează. Dar nu avem un calendar exact, confirmat pentru AstraZeneca”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță, vineri seară la Digi24.

„Am solicitat acest calendar, tocmai pentru a face un plan bine pus la punct, în perspectiva din data de 9-10 februarie de deschidere a noi centre de vaccinare”, a completat acesta. ”Ne dorim vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, alături de alte categorii de persoane la risc”, a încheiat el.

Virgil Musta: ”Sper însă să nu avem parte de încă un val mare”

Într-un interviu pentr wowbiz.ro, medicul Virgil Musta a vorbit despre un posibil al treilea val al epidemiei de COVID-19.

”Acum, singura soluție este vaccinarea, ca să fim sinceri, mai ales că studiile clinice arată că vaccinul ar fi eficient și împotriva tulpinei britanice, cea care face ravagii la nivelul Europei și Orientului Apropiat. De altfel, așa cum se și știe, Europa este în fața unui nou lockdown pentru ca tulpina britanică, mai contagioasă decât cea de până acum, să nu producă încă un val al pandemiei”, a spus acesta.

”Mai pe românește, cred că este norocul și al nostru că multe țări, din cele afectate, au închis granițele. Sper însă să nu avem parte de încă un val mare, o asemenea situație ne-ar pune mari probleme”, a adăugat medicul Virgil Musta.

citește și...