Un tată și-a ascuns fiul într-un tomberon ca să scape de atacatorul din Chicago. ”Cred că trăgătorul s-a oprit și a reîncărcat. Am simţit doar teroare”

05.07.2022, 13:04

Un tată care a fugit de împușcăturile în masă din Highland Park, Illinois, a folosit un tomberon de gunoi ca adăpost pentru familia sa în timpul împușcăturilor în masă de luni. ”Cred că trăgătorul s-a oprit și a reîncărcat, și atunci am alergat după colț și l-am pus pe fiul meu într-un tomberon. Am simţit doar teroare”

Parada de 4 iulie a orașului din Illinois a fost transformată într-un masacru de un bărbat înarmat care a deschis focul la scurt timp după începerea evenimentului. Șase persoane au murit și cel puțin 31 au fost rănite până la sfârșitul zilei de luni, potrivit poliției.

Alexander Sandoval, în vârstă de 39 de ani, a declarat pentru The New York Times că a fost la paradă împreună cu fiul său de șase ani, precum și cu partenera sa, fiica ei de cinci ani și câinele lor. Aceștia își instalaseră scaune pentru a avea o priveliște bună, a spus el, potrivit businessinsider.

“Am văzut cum oamenii au început să cadă”

Sandoval a crezut la început că sunetele de focuri de armă făceau parte din sărbătoare.

Vorbind pentru CBS58, Sandoval a descris scena în timp ce împușcăturile continuau. “Pur și simplu nu se oprea. A continuat să tragă și să tragă și apoi am văzut cum oamenii au început să cadă în mijloc și cum oamenii au început să fugă.”

“Mi-am pus fiul într-un tomberon de gunoi”

Separat de partenera sa și de fiica ei, el a spus că a căutat un adăpost, inclusiv încercând să spargă geamul unui magazin și să spargă o ușă.

”Mi-am prins copilul și am fugit și am încercat să spargem o vitrină pentru a scăpa. Am lovit ușa, dar nu am putut să o dobor. Cred că trăgătorul s-a oprit și a reîncărcat, și atunci am alergat după colț și l-am pus pe fiul meu într-un tomberon, și câinele”. Lacrimile i-au curs pe faţă în timp ce a povestit cu durere în suflet: ”Am simţit doar teroare”.

Ulterior, el a spus că a văzut victime cu sângele în jurul lor, a relatat Chicago Sun-Times. Partenera sa și fiica ei se aflau în siguranță într-un McDonald’s din apropiere, a relatat ziarul.

Un medic aflat la fața locului a declarat pentru NBC News că rănile la care a asistat au fost “îngrozitoare”. Rănile lor erau “genul de răni pe care le vezi probabil în timp de război”, a declarat doctorul David Baum.

O persoană de interes, un bărbat în vârstă de 22 de ani, a fost arestată după două ore de căutări. Oficialii spun că au recuperat o “pușcă de mare putere” de pe un acoperiș.

Președintele amercian, Joe Biden, a comentat situația într-o conferință de presă pentru celebrarea Zilei Independenţei, la Casă Albă. Acest eveniment, care a avut loc chiar de ziua naţională a Statelor Unite, este doar unul dintr-o serie lungă care a zguduit recent naţiunea americană. La începutul lunii trecute, un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi şi doi profesori într-o şcoală din Texas. Iar în luna mai, alt tânăr de 18 ani a ucis 10 oameni, după ce a deschis focul într-un magazin din Buffalo, New York.

citește și...