181 de cazuri noi de coronavirus în România în ultima zi

09.08.2021, 15:01
181 de cazuri noi de coronavirus în România în ultima zi
181 de cazuri noi de coronavirus în România în ultima zi

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 181 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 3 decese. Bilanțul total al infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 1.085.100 pe teritoriul României, de la începutul pandemiei. 1.048.620 de pacienți au fost declarați vindecați.

Alte 181 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. În ultima zi au fost raportate trei decese. De la începutul pandemiei de coronavirus, pe teritoriul țării noastre au fost infectate 1.085.100 de persoane. 1.048.620 de pacienți au fost declarați vindecați, relatează Hotnews. Până astăzi, au decedat 34.319 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 623. Dintre acestea, 80 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.802.928 de teste RT-PCR și 1.966.930 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 1.641 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 736 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 57.575 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 77 de persoane.

181 de cazuri noi de coronavirus în România în ultima zi. Beatrice Mahler: ”Mă îngrijorează faptul că suntem pe un val ascendent”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus. ”În acest moment, România încă are o incidență scăzută a cazurilor, raportat la ce se întâmplă în țările învecinate, însă ar fi foarte bine ca toți cei care știu că ajung în locuri aglomerate ar lua ca măsură de precauție existența unei doze de anticorpi care să-i protejeze de o eventuală infectare, pentru că astfel de situații, chiar dacă vorbim de mediul exterior, de locuri care în acest moment nu prevăd masca, în condițiile în care varianta delta există la una dintre persoanele aflate în zona respectivă, ea poate să fie luată extrem de ușor, pentru că are un risc crescut de contagiune”, a spus Beatrice Mahler la Digi24.

„Mă îngrijorează faptul că suntem pe un val ascendent, pe un număr de cazuri care crește de la o săptămână la alta, mă îngrijorează că în țările din jurul României numărul de cazuri crește extrem de mult și intră treptat din zonă galbenă în zonă roșie, că țări care au un procent de vaccinare mai mare decât România impun în acest moment restricții – mască purtată și limitarea adunărilor – restricții pe care le cunoaștem și la care, din păcate, probabil vom ajunge și noi în toamnă, ținând cont de faptul că urmează cu certitudine foarte mare ca numărul de infectări să crească și în România, deoarece statistic vedem că lucrurile o iau în acea direcție”, a completat aceasta.

citește și...