156 de cazuri de coronavirus și trei decese în ultima zi în România

31.07.2021, 13:38
156 de cazuri de coronavirus și trei decese în ultima zi în România
156 de cazuri de coronavirus și trei decese în ultima zi în România

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 156 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate trei decese. Până astăzi, 31 iulie 2021, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.189 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.047.723 de pacienți au fost declarați vindecați.

Alte 156 de cazuri de noronavirus au fost raportate în ultima zi în România. Au fost înregistrate și trei decese. de la debutul pandemiei în România au fost confirmate 1.083.189 de cazuri de coronavirus. 1.047.723 de pacienți au fost declarați vindecați, relatează Hotnews. Până astăzi, 34.281 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 403. Dintre acestea, 56 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.693.466 de teste RT-PCR și 1.844.590 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 980 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 536 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.162 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 68 de persoane.

156 de cazuri de coronavirus și trei decese în ultima zi în România. Prefectul Capitalei: ”A început să crească numărul de cazuri în ultimele două săptămâni”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că incidenţa cazurilor noi de coronavirus s-a triplat în ultimele două săptămâni în București. “Deja a început să crească numărul de cazuri în ultimele două săptămâni. De la o incidenţă foarte mică, de 0,03 la mie, am ajuns 0,1 la mie. Este încă o incidenţă mică, dar s-a triplat practic în ultimele două săptămâni. Am ajuns de la între 6 şi 14 cazuri până la 40 de cazuri. A fost un vârf de 54 de cazuri zile trecute şi am discutat posibilele măsuri: o dată – de creştere a rezilienţei; şi asta înseamnă de protejare a medicilor, personalului care asigură îngrijirea, în aşa fel încât dumnealor să-şi poată efectua atribuţiile şi în momentul în care valul va creşte. INSP estimează undeva la mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 de cazuri pe zi, ceea ce e foarte mult. Până la acel moment trebuie să ne pregătim, cel puţin în Bucureşti, pentru că estimăm că pe Bucureşti-Ilfov vor fi cam jumătate din cazuri şi atunci trebuie să ne pregătim pentru ca sistemul sanitar să facă faţă”, a spus Alin Stoica într-o declaraţie de presă, transmite Digi24.

“Trebuie să ne asigurăm că şi personalul va fi în regulă şi trebuie să punem mult accent pe vaccinarea personalului sanitar, în aşa fel încât el să nu fie afectat de următorul val. Pentru a ajunge acolo, ASSMB a efectuat un sondaj să înţelegem care sunt cauzele pentru care o parte din personalul sanitar nu se vaccinează, să mergem către dumnealor cu campanie de informare, care urmează să fie realizată”, a completat acesta.

citește și...