103 cazuri noi de coronavirus în ultima zi în țara noastră

11.06.2021, 13:34
103 cazuri noi de coronavirus în ultima zi în țara noastră
103 cazuri noi de coronavirus în ultima zi în țara noastră

În ultima zi, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 103 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19.

Alte 103 cazuri noi de coronavirus au fost raportate pentru ultimele 24 de ore în România. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.079.530 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 20 de decese, relatează Hotnews. Până astăzi, 31.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. 1.043.803 pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.271. Dintre acestea, 255 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.082.482 de teste RT-PCR și 1.265.840 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 3.081 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.611 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.909 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 70 de persoane.

Persoanele care s-au tratat acasă și sunt în baza de date DSP vor primi certificat COVID

Premierul României, Florin Cîţu, a declarat că persoanele care au trecut prin boală tratându-se acasă, dar sunt în baza de date a direcţiei locale de sănătate publică, vor fi incluse în certificatul digital COVID.

”Mi s-a spus că nu putem să includem decât persoanele care sunt în baza de date. Deci, dacă s-au tratat acasă, dar ele sunt în baza de date şi ştim că au avut, au trecut prin boală, vor fi incluse în aceste… Dar dacă sunt persoane care au trecut prin boală şi nu ştiu, atunci nu pot să fie în baza de date. Deci acelea care s-au tratat acasă sunt acolo. Dar pentru toată lumea soluţia cea mai simplă este vaccinarea. M-am vaccinat şi apoi nu mai există astfel de probleme”, a declarat Florin Cîțu, informează Digi24.

“Dacă nu ai sunat la DSP, atunci nu există o dovadă că ai trecut prin boală. Pentru că este şi reversul medaliei – unii o să spună că au trecut prin boală, dar nu au trecut prin boală şi atunci trebuie să avem exact documentat”, a completat acesta. ”Când am discutat despre persoanele care au trecut prin boală mi s-a spus că vom folosi baza de date, este singurul lucru pe care îl avem, cert, clar. Persoanele pe care le avem în baza de date. Aplicaţia se va lega de aceste baze de date şi va lua informaţiile direct pentru fiecare persoană. Dacă există cazuri speciale, documentate, de persoane care au avut boala, putem să vedem cum să fie introduse”, a mai spus premierul României.

citește și...