1.392 de îmbolnăviri cu coronavirus și 42 de decese în ultima zi în România
Vineri, 21 august 2020, au fost înregistrate alte 1.392 de cazuri noi de coronavirus pe teritoriul țării noastre și 42 de decese în ultimele 24 de ore.
1.392 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 76.355. În ultima zi s-au înregistrat alte 42 de decese.
Până astăzi, au decedat 3.196 de persoane diagnosticate cu COVID-19.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.303. Dintre acestea, 497 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.616.378 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea 25.363 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.
Pe teritoriul României, 10.599 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.601 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 30.166 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 10 persoane.
De la debutul pandemiei, 34.523 pacienți au fost declarați vindecați și 8.991 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, relatează Hotnews.
Ce spune Alexandru Rafila despre începerea școlii în condiții de pandemie
Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că școala trebuie să reînceapă în condiții cât mai apropiate de cele normale, cu respectarea măsurilor de igienă și distanțare.
„Școala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Trebuie să avem măcar speranța unei activități apropiate de normal, copiii au nevoie să interacționeze unii cu alții, cu profesorii, pentru că prelungirea excesivă a învățământului la distanță nu cred că e sustenabilă. Trebuie să punem în balanță și protecția față de această infecție, dar și dezvoltarea lor normală”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi24.
„Temerile sunt normale. Părinții trebuie să știe în primul rând că discutăm despre o boală transmisibilă, ar evitarea în totalitate a transmiterii acestei boli nu este posibilă. Așa cum copiii răcesc, fac gripă, tot așa se pot îmbolnăvi și cu noul coronavirus. Problema este cum facem să minimalizăm acest risc. Și cum facem, dacă se întâmplă ca într-o clasă să apară un caz, ca restul școlii să-și continue activitatea normal”, a adăugat specialistul.
„Grupuri mai mici înseamnă și risc mai mic de răspândire a infecției. Una este să ai un caz într-o clasă cu 15 elevi și alta e să ai un caz într-o clasă cu 40 de elevi. Riscul crește. Distanțarea fizică cred că este importantă. Utilizarea măștii este una dintre soluții. Sunt țări în care utilizarea măștii este impusă în pauze sau la activitățile din exterior, unde copiii interacționează unii cu celialți. Sunt mai multe variante, ar trebui să ne gândim foarte serios care dintre acestea permit defășurarea unei activități apropiate de normal și minimizează riscurile”, a încheiat Alexandru Rafila.