1.225 de noi îmbolnăviri cu coronavirus și 36 de decese într-o singură zi în România
Duminică, 1 august 2020, pe teritoriul țării noastre au fost raportate 1.225 de cazuri noi de coonavirus și 36 de decese în ultimele 24 de ore.
A 11-a zi cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.225 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit datelor transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 52.111 . În ultima zi, au fost înregistrate 36 de noi decese.
La terapie intensivă sunt internați 401 pacienți, relatează Hotnews.
Până astăzi, 2379 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.226.058 de teste, cu 23.451 mai multe ca vineri.
Dintre acestea 23.451 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.756 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.695 la cerere.
Pe teritoriul României, 4.742 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.284 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 16.110 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 58 de persoane.
Ce spune Alexandru Rafila despre creșterea numărului de îmbolnăviri
Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România și președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat situația în care se află România în ceea ce privește creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.
„Nu ne trebuie să ne uităm niciodată la cifra dintr-o anumită zi, trebuie să ne uităm la un trend, să vedem dacă suntem pe un trend crescător, dacă suntem într-o zona de stabilitate sau de scădere. Dacă vă uitați pe situația care a fost în România începând cu data de 1 iunie aproximativ o să remarcați o creștere permanentă a numărului de cazuri. Aceste cifre care dau senzația unei stabilizări, pe care le-am avut câteva zile la rând, ulterior sunt depășite de cifre mai mari. Ne găsim clar pe un trend crescător”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.
„Vedem două tipuri de efecte ale îmbolnăvirilor: creșterea numărului de decese sau de forme grave în zonele de ATI. Are o întârziere, întâi vedem o creștere a cazurilor grave. Tot așa și măsurile care ar putea să reducă transmisibilitatea le putem aprecia la un interval de 2-3 săptămâni. Sigur că măsurile ar putea avea un impact diferit în funcție de zona din țară în care sunt aplicate. Rămâne de văzut unde sunt mai bine aplicate, unde oamenii sunt dornici să participe la acest efort și unde sunt mai puțin eficiente”, a mai spus specialistul.