Zion Clark stabilește încă două recorduri Guinness World Records. Are cele mai puternice brațe din lume

29.10.2022, 19:15

Pentru unii oameni, niciun obstacol nu este suficient de greu de depășit. Aceștia nu își găsesc scuze, ci își ating obiectivele indiferent de șansele pe care le au. Zion Clark este un astfel de om care a sfidat toate șansele, de nenumărate ori, pentru a stabili recorduri Guinness World Records nu o dată, ci de trei ori.

Luptătorul s-a născut fără picioare din cauza unei afecțiuni rare numite sindromul de regresie caudală. El a stabilit recordul de a fi cel mai rapid om din lume pe două mâini pe 15 februarie 2021, când a mers 20 de metri pe mâini în doar 4,78 secunde. Iar acum a stabilit alte două recorduri mondiale. Un videoclip postat miercuri de contul oficial de Twitter al Guinness World Records îl arată pe Clark încercând să doboare două recorduri.

El a încercat recordul pentru cea mai înaltă săritură în box cu mâinile, iar minimul pe care trebuia să îl bată era de 24 de centimetri. În prima sa încercare, el a reușit să sară cu ușurință 30 de centimetri și să stabilească recordul. Apoi și-a îmbunătățit recordul sărind 33 de centimetri.

Cel mai mare număr de flotări  în trei minute

Apoi a încercat să doboare recordul pentru cel mai mare număr de flotări  în trei minute, iar recordul anterior era de 240. În prima sa încercare, a eșuat atunci când era în urmă cu 54 de flotări și mai erau 48 de secunde rămase pe ceas. Cu toate acestea, a încercat din nou și a reușit să doboare recordul făcând 248 de flotări. “Sunt DOUĂ noi recorduri pentru omul fără scuze, Zion Clark”, a titrat Guinness World Records în legendă la videoclip.

“Într-adevăr Fără scuze”, a comentat un utilizator Twitter. “Take a Bow Zion Clark. Ești o sursă de inspirație”, a spus un altul. “Ești cu adevărat uimitor. Dumnezeu să te binecuvânteze”, a spus un al treilea.

“Am crescut într-un sistem de plasament”

Împărtășind mai multe despre viața sa, Clark spune în videoclip: “Am crescut într-un sistem de plasament timp de 17 ani din viața mea. Și în asta există multă durere, multe abuzuri, abuzuri fizice, emoționale, psihice. Pe lângă asta, nu am avut o familie și nu am fost adoptată decât atunci când aproape că am rămas fără adăpost. Și de asta a fost nevoie pentru a fi adoptat, a fost să fiu aproape lăsat pe stradă.”

El a povestit apoi despre femeia care l-a adoptat și care i-a dat o șansă pentru ca el să se poată concentra asupra atletismului, să fie luptător și atlet profesionist de atletism.

“Am avut o viață dură și am avut parte de multe încercări și necazuri, dar m-a ajutat cu adevărat să formez cine sunt ca persoană și care sunt motivațiile mele”, spune el.

citește și...