Femeia cu cele mai lungi unghii din lume. “Nu am mai fost la un salon de manichiură de aproximativ 22 de ani”

05.10.2022, 14:10

Anul acesta, Diana Armstrong figurează în Cartea Recordurilor 2023 pentru că are unghii uriașe. Femeia vorbește despre despre dezavantajele de a avea unghii atât de lungi. “Nu am mai fost la un salon de manichiură de aproximativ 22 de ani”. Ce a determinat-o pe femeie să își lase unghille să crească.

O femeie care și-a tăiat ultima dată unghiile în 1997 a vorbit despre provocările pe care le presupune faptul că are cele mai lungi unghii din lume.

Diana Armstrong a încetat să le mai taie după ce fiica ei de 16 ani, Latisha, a murit în mod tragic în timp ce avea un atac de astm în somn, potrivit dailystar.co.uk.

Femeia cu cele mai lungi unghii din lume

În prezent, acestea măsoară acum 1.306,58 cm și are cele mai lungi unghii din toate timpurile, după cum acreditează Cartea Recordurilor.

Diana, care este din Minnesota, SUA, a fost întrebată despre provocările pe care le implică unghiile enorme.

“Nu am mai fost la un salon de manichiură de aproximativ 22 de ani”

“Să-mi închid fermoarul pantalonilor sau al jachetei”, a început ea. “Pot să deschid o cutie de suc, dar am nevoie de un cuțit. Am condus o mașină, dar trebuia să scot mâna pe geam, așa că nu mai conduc. Iar în toaletele publice, trebuie să folosesc cea mai mare cabină – unghiile mele sunt de obicei mai lungi decât cele de dimensiuni normale”.

Dar în ceea ce privește întreținerea lor, ea a adăugat: “Nu am mai fost la un salon de manichiură de aproximativ 22 de ani – nu vor să se ocupe de ele – așa că nepoții mei au grijă de ele.

“Fiecare unghie durează aproximativ 10 ore pentru a fi șlefuită și lustruită. Pentru a le șlefui, trebuie să folosesc o unealtă de tâmplărie Dremel. Folosesc între 15 și 20 de sticle de ojă. Le-am vopsit săptămâna trecută și a durat patru zile.”

Dar povestea din spatele unghiilor ei duce înapoi la o perioadă zguduitoare din viața Dianei. Era la cumpărături când fiica ei cea mică a sunat-o pentru a-i explica frenetic că Latisha nu se trezea.

Diana a mărturisit: “A fost cea mai îngrozitoare zi din viața mea. Cu o zi înainte, își petrecuse timpul lustruindu-mi unghiile, așa că, după aceea, pur și simplu nu puteam să-mi tai unghiile. Și nu am spus nimănui de ce. Nici măcar copiii mei nu au știut niciodată de ce, pentru că am ținut asta pentru mine ani de zile.”

Femeia a adăugat: “Unghiile mele sunt o parte din mine, așa că nu mă pot imagina vreodată tăindu-le.”

Latisha obișnuia să îi facă manichiura unghiilor mamei sale, pe atunci de mărime medie, în fiecare weekend înainte ca aceasta să moară.

Și cealaltă fiică a Dianei, Rania, a explicat cum ea și frații ei au fost inițial jenate când unghiile mamei lor au început să crească necontrolat. Au implorat-o să le taie, dar au înțeles raționamentul emoționant odată ce li s-a spus despre asta.

Rania a spus: “Când ne-a spus povestea, mi-am schimbat sentimentele față de ea. Pentru că la fel de mult cum îi era dor de sora mea, și mie îmi era dor de ea. Așa că, dacă ăsta este modul ei de a o păstra în suflet, atunci accept.”

Iar când Diana a fost recunoscută de Guinness World Records la începutul acestui an, emoția ei a fost evidentă, deoarece inițial a crezut că este o glumă.

Ea a spus: “Cred că ea [Latisha] ar fi mândră de mine pentru că este ultima care mi-a făcut unghiile”, a spus ea.

“La ea mă gândesc când îmi fac unghiile, este fiica mea”.

Recordul anterior pentru cele mai lungi unghii de pe o pereche de mâini a fost deținut de americanul Lee Redmond în 2008.

Redactor-șef al Guinness World Records, a declarat “Povestea din spatele recordului ei este pe cât de fascinantă, pe atât de sfâșietoare, iar determinarea Dianei de a onora moștenirea fiicei sale în felul ei unic este inspirată. Familia înseamnă totul pentru Diana, iar ea este norocoasă că a adunat în jurul ei o minunată rețea de susținere… ceea ce este ceea ce ai nevoie atunci când fiecare dintre unghiile tale este mai lungă decât un băț de schi.”

 

citește și...