Vladimir Putin lasă să se înțeleagă că este pregătit să folosească arme nucleare, afirmând că “SUA au creat un precedent în Japonia”

30.09.2022, 18:24

Într-un discurs furibund rostit astăzi la Kremlin, liderul rus Vladimir Putin a condamnat Occidentul pentru distrugerea conductei vitale care alimentează gazul european. “Dacă Rusia invadează”, a declarat el într-o conferință de presă în februarie, “atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Îi vom pune capăt”.

Vladimir Putin a făcut cea mai explicită amenințare de până acum de a desfășura arsenalul nuclear al Rusiei, afirmând că Statele Unite au stabilit “precedentul” pentru utilizarea armelor nucleare atunci când au bombardat Hiroshima și Nagasaki în ultimele etape ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-un discurs rostit astăzi la televiziunea rusă, liderul rus a anunțat că va anexa patru regiuni ucrainene la teritoriul rusesc în urma “referendumurilor” din această săptămână – care au fost condamnate la nivel internațional ca fiind voturi false, potrivit dailystar.co.uk.

Rusia va folosi “toată puterea și toate mijloacele” de care dispune

El a spus că, dacă vreo țară va încerca să revendice aceste provincii, Rusia va folosi “toată puterea și toate mijloacele” de care dispune pentru a le apăra.

Revenind la sabotajul conductelor Nord Stream 1 și 2, care au fost deja închise pe termen nelimitat după ce s-ar fi descoperit o serie de scurgeri, el a pus distrugerea pe seama “atacurilor teroriste” ale “anglo-saxonilor”.

“Îi vom pune capăt”

Înainte de invazia Ucrainei, președintele american Joe Biden avertizase că va “pune capăt” conductelor Nord Stream în cazul unei invazii rusești.

“Dacă Rusia invadează”, a declarat el într-o conferință de presă în februarie, “atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Îi vom pune capăt”.

Un reporter l-a întrebat: “Dar cum veți face asta, mai exact, din moment ce… proiectul este sub controlul Germaniei?”

Biden a răspuns: “Vă promit că vom putea face acest lucru”.

Astăzi, Putin l-a îndemnat pe președintele Zelenskyy să își retragă trupele, spunând că Ucraina ar trebui “să înceteze imediat focul și să se întoarcă la negocieri”.

Putin a atacat, de asemenea, valorile morale occidentale, spunând că europenii și americanii sunt “satanici” și sunt împotriva a ceea ce el a numit “norme morale”.

Putin a întrebat audiența de la Kremlin dacă este de acord ca “copiilor să li se ofere operații de schimbare de sex”, o practică despre care a lăsat să se înțeleagă că este ceva obișnuit în Occident.

La finalul discursului său, Putin și liderii susținuți de Rusia ai așa-numitelor regiuni autonome au stat în picioare în timp ce publicul din marea sală a Kremlinului scanda “Rusia! Rusia! Rusia!”.

citește și...