Virgil Ianțu: ”Am început să mă uit din ce în ce mai rar la ştiri”

20.07.2020, 12:41
Virgil Ianțu: ”Am început să mă uit din ce în ce mai rar la ştiri”
Virgil Ianțu: ”Am început să mă uit din ce în ce mai rar la ştiri”

Prezentatorul de televiziune Virgil Ianțu a mărturisit că în ultima perioadă de timp a început să se uite din ce în ce mai puțin la jurnalele de știri.

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat pentru publicația Formula AS, Virgil Ianțu a afirmat că refuză să se mai uite la știri în ultima vreme pentru că ceea ce vede îl încarcă negativ.

”Sigur c-am fost foarte întristat, pentru că zilnic aflam de decese din toată lumea, pentru că vedeam locuri izolate de acest virus, inclusiv destinații unde aș fi vrut să ajung, pentru că vedeam cum economiile lumii, inclusiv cele mari, o luau la vale… Şi sunt în continuare întristat văzând oameni – ba chiar şi oameni de la care aveam pretenţii – care încă pretind că virusul ăsta nu există sau tratează superficial toată nenorocirea asta, sunt în continuare întristat văzând ce se întâmplă la mare, la munte, pe stradă, cum oamenii ignoră nişte reguli de igienă care ţin, în primul rând, de bunul simţ.

Majoritatea au impresia că lor nu li se poate întâmpla nimic rău, şi asta mi se pare cea mai mare greşeală. Din motivele astea, recunosc, am început să mă uit din ce în ce mai rar la ştiri.

De unde înainte eram „abonatul” jur­nalelor de ştiri, acum refuz să mă mai uit, fiindcă mă în­tristează, mă încarcă negativ şi chiar n-am nevoie de aşa ceva. Eu, familia mea şi prietenii mei socializăm, că e nevoie de asta, ieşim şi în oraş, că e bine şi pentru eco­no­mie, dar suntem prudenţi, stăm la distanţă… Nu uităm nicio secundă că virusul ăsta e totuşi mai tare decât noi, chiar dacă nu-l vedem!”, a declarat prezentatorul de la TVR.

Cum s-a descurcat cu interdicțiile impuse de pandemia de coronavirus

Virgil Ianțu a mărturisit că i-a prins foarte tare perioada de izolare pentru că a stat alături de familia sa. Prezentatorul are o relație cu Roxana de peste 15 ani și, deși a cerut-o în căsătorie la scurt timp după ce s-a născut fiica lor, Jasmina, cei doi încă nu  au ajuns în faţa ofiţerului Stării Civile.

”De nişte ani încoace, între filmări, mie a început să-mi placă să stau acasă. Chiar îmi place! Foarte rar mai ies la un restaurant, unul aproape de casă, unde există o listă de aproximativ o mie de vinuri foarte bune şi unde mă mai duc din când în când, să mă mai bucur de un pahar cu vin şi de o mâncare rafinată. Aşa că din punctul ăsta de vedere, al izolării, n-am suferit prea tare. Plus că eram în casă cu fetele mele, cu Roxana şi cu Jasmina, deci a fost chiar foarte plăcut”, a explicat el.

Virgil Ianțu a vorbit și despre fiica sa, care a susținut examenul de capacitate anul acesta.

”Cu Jasmina ne vedeam mai mult seara, că ea, fiind în clasa a VIII-a, se pregătea pentru examenul de capacitate şi toată ziua învăţa. A fost o perioadă dificilă pentru ea, dar faptul că ne ştia acasă, cu ea, a ajutat-o. Aşa cum a ajutat-o şi faptul că i-am spus că pe mine nu mă interesa nota pe care urma s-o ob­ţină. Pentru mine, pentru felul în care s-a implicat, fără ca noi să tragem de ea sau să-i impunem să se ducă să înveţe, ea deja avea nota zece. I-am spus: „Cu gândul ăsta vreau să intri în examen. Vreau să te duci acolo şi să arăţi ce ştii. Nu te gândi la ce nu ştii, ci arată ce ştii.” Şi fata mea s-a concentrat foarte bine, în ciuda emoţiilor uriaşe, şi a obţinut un rezultat foarte bun. Mă mândresc foarte tare cu Jasmina! E un copil minunat!…”, a mai povestit acesta.

citește și...