VIDEO / Viorica Dăncilă, despre adopția fiului său. Fostul premier al României a explicat de ce a luat această decizie

14.10.2020, 12:04
VIDEO / Viorica Dăncilă, despre adopția fiului său. Fostul premier al României a explicat de ce a luat această decizie
Viorica Dăncilă, despre adopția fiului său. Fostul premier al României a explicat de ce a luat această decizie

Viorica Dăncilă și-a deschis sufletul și a vorbit cu sinceritate despre adopția fiului său, Victor. Fostul premier al României a fost invitat în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D, marți seară (13 octombrie).

Viorica Dăncilă a afirmat că și-a dorit enorm să devină mamă, însă nu a reușit să o facă pe cale naturală. Așa că a decis să-l adopte pe băiatul ei, Victor, în ianuarie 1990.

Viorica Dăncilă a adoptat un copil

‘Așa a vrut Dumnezeu! Așa a vrut destinul că să mă regăsesc într-un loc în care un copil era abandonat. Un copil care plângea și parca cerea ajutorul. În momentul în care am văzut acest copil, avea 3 zile, mi-am dat seama că viitorul meu înseamnă ca acest copil să vina în familia mea. Că nu mă pot desparți de acel mic ghemotoc care parca îmi cerea ajutorul și care cât era de mic arăta atât de multă disperare. Am mers acasă, i-am spus soțului meu că eu vreau să înfiez acest copil indiferent de consecințe’, a explicat Viorica Dăncilă, la Kanal D.

Aceasta a povestit că a fost nevoit să stea o lună internată în spital, pentru a fi aproape de băiatul adoptat. Acolo a și învățat cum să aibă grijă de un copil, iar soțul i-a fost întotdeauna alături.

‘Eram foarte tânără, nu eram pregătită pentru a înfia un copil. Vream să facem noi, că avem propriul copil. Dar soțul meu văzând că îmi doresc atât de mult acest lucru și că în fiecare zi mă duceam la spital, la Victor, că îl iubesc atât de mult pe cel care avea să îmi devină fiu în cel mai scurt timp, a fost de acord. M-am internat în spital, am stat o luna de zile cu el și spital, era foarte mic, nu știam cum să am grija de el. A trebuit să stau, să învăț, să mă apropii foarte mutl de copil și cred că a fost cea mai mare realizare a vieții mele. Sunt foarte mandră de fiul meu, îl iubesc foarte mult, soțul meu îl iubește foarte mult și cred că a dat un nou sens vieții noastre. Îi indemn pe toți să facă acest pas.

Cel mai important lucru în viață este să crești un copil și cred că toți cei care se simt singuri, cei care simt că toți copiii aceștia care sunt abandonați și au nevoie de speranță au nevoie de un viitor, pot să facă acest lucru. Dacă eu am putut, sunt convinsă că sunt destul familii în Romania care ar putea”, a mai spus fostul premier, la emisiunea ’40 de întrebări cu Denise Rifai’.

Ce spunea mama naturală a fiului Vioricăi Dăncilă

În ianuarie 1990, profesoara de tehnologie de 26 de ani din Videle, Viorica Dăncilă, a înfiat al optulea copil al Floarei Trocan și al lui Tudor Malancu, ambii din Teleorman.

‘Eu am vrut să-l las în spital, că nu mai puteam să-l îngrijesc și pe el! Cred și acum că am făcut bine și am văzut și eu la televizor că doamna l-a îngrijit bine’, spunea Floarea Trocan, mama naturală a lui Victor Dăncilă, scrie Libertatea.ro. 

citește și...