Viorel Cataramă: „Dacă pentru a fi patriot trebuie să mergi la pușcărie, așa să fie”

09.05.2020, 10:01
Viorel Cataramă: „Dacă pentru a fi patriot trebuie să mergi la pușcărie, așa să fie”
Viorel Cataramă: „Dacă pentru a fi patriot trebuie să mergi la pușcărie, așa să fie”

După ce a anunțat că vrea să se infecteze intenționat cu coronavirus, omul de afaceri Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbulești din Ialomița, unde până acum sunt peste 70 de persoane infectate, și s-a îmbrățișat cu localnicii. Apoi s-a întors acasă și acum așteaptă simptomele de COVID-19.

Potivit Antena 3, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au deschis un dosar penal pe numele milionarului Viorel Cataramă, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

La postul de televiziune respectiv, Viorel Cataramă a afirmat că nu există motiv pentru deschiderea unui dosar penal pe numele său.

„Dacă pentru a fi patriot trebuie să mergi la pușcărie, așa să fie”, a declarat omul de afaceri.

„Eu am îmbrățișat mai multe persoane și am fost acolo pentru a mă infecta voluntar cu coronavirus pentru a demonstra că nu pățesc nimic și pentru a demonstra că măsurile luate, de falimentare a României și de anulare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, sunt greșite.

Dacă pentru faptul că îmbrățișezi o persoană trebuie să faci pușcărie, atunci trebuia să băgăm și pe Regina Maria la pușcărie că a fost în mijlocul celor cu tifos, i-a îngrijit și i-a îmbărbătat. Și putem să băgăm și preoții.

Eu m-am dus pentru că România se scufundă din punct de vedere economic și vreau să demonstrez că nu asta era calea de urmat și trebuia să fi mers pe metoda imunizării de grup, care ne-ar fi lăsat toate drepturile și libertățile și nu ar fi prăbușit România”, a adăugat acesta.

citește și...