VIDEO | Val de violențe în Mexic, după ce fiul lui „El Chapo” a fost arestat

18.10.2019, 15:58
VIDEO | Val de violențe în Mexic, după ce fiul lui „El Chapo” a fost arestat
Cu ce sumă s-a vândut casa în care s-a ascuns ani la rând „El Chapo”

Un val de violențe a avut loc în Mexic, după ce unul dintre fiii lui Joaquin Guzman, cunoscut ca „El Chapo”, a fost arestat. 

Oamenii legii l-au găsit pe Ovidio Guzman Lopez în timpul unei razii din orașul Culiacan. Televiziunile mexicane au intrat în posesia unor imagini în care se vede cum mai mulți indivizi trăgeau cu puști de asalt în direcția polițiștilor, scrie BBC News. 

Fiul lui „El Chapo” a fost arestat

Alfonso Durazo, ministrul al securității în Mexic, a dezvăluit că o patrulă a Gărzii Naționale a fost atacată în interiorul casei unde era reținut Guzman.

Fiul lui „El Chapo” a fost arestat, însă după aceea a fost eliberat „pentru a evita mai multe violențe în zonă și pentru a salva viața personalului nostru și pentru a restabili calmul în oraș”, a spus Durazo.

Andrés Manuel López Obrador, președintele Mexicului, a declarat că îi va convoca pe miniștrii din cabinetul său pentru a discuta despre incident. 

Pe vremea când „El Chapo” era lider al grupării mexicane, carterul Sinaloa era cel mai mare furnizor de droguri pentru SUA, au spus oficialii. 

 

citește și...