Celebrul „El Chapo” i-a cerut ajutor președintelui mexican din cauza condițiilor îngrozitoare din închisoare

26.09.2019, 18:01
Celebrul „El Chapo” i-a cerut ajutor președintelui mexican din cauza condițiilor îngrozitoare din închisoare
Cu ce sumă s-a vândut casa în care s-a ascuns ani la rând „El Chapo”

Celebrul Joaquin Guzman, cunoscut drept El Chapo, a trimis o scrisoare către președintele mexican în care se plânge de condițiile îngrozitoare din închisoarea unde își ispăsește pedeapsa.

„El Chapo” se află încă din luna iulie în Penitenciarul ADX Florence din Colorado, SUA, considerat cel mai sigur din întreaga țară. Narcotraficantul va rămâne în „Alcatrazul Munților Stâncoși” până la finalul vieții sale, potrivit sentinței pe care a primit-o. 

„El Chapo” i-a solicitat ajutorul președintelui mexican

Recent, traficantul de droguri i-a trimis o scrisoare președintelui mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, pentru a-l informa de condițiile groaznice în care trăiește după gratii. 

Astfel, „El Chapo” susține că, deși are probleme de sănătate, este închis în celula sa 23 de ore pe zi. Avocații săi au confirmat că narcotraficantul i-a solicitat ajutorul președintelui Mexicului deoarece „este ținut ilegal în cel mai sever și mai oribil penitenciar din SUA”. 

Juan Pablo Badillo, unul dintre avocații lui Guzman, a declarat că scrisoarea îi aparține lui „El Chapo” și că semnatura este 100% autentică. 

citește și...