VIDEO / Stela Enache, despre melodia ”Ani de liceu”. ”A fost comanda expresă a regizorului filmului Liceenii”

07.03.2022, 14:48
VIDEO / Stela Enache, despre melodia ”Ani de liceu”. ”A fost comanda expresă a regizorului filmului Liceenii”
VIDEO / Stela Enache, despre melodii ”Ani de liceu”. ”A fost comanda expresă a regizorului filmului Liceenii”

Cântăreața Stela Enache, în vârstă de 72 de ani, a vorbit despre melodia ”Ani de liceu”, una dintre pieasele care au cucerit generații după generații de oameni. Melodia este coloana sonoră a filmului ”Liceenii”, una dintre cele mai de succes pelicule românești. ”A fost comanda expresă a regizorului filmului Liceenii”, a spus Stela Enache.

”Ani de liceu” este un cântec scris în anul 1986 de compozitorul Florin Bogardo pe versurile textierului Sașa Georgescu și interpretat de Florin Bogardo și cântăreața Stela Enache, soția sa. Cântecul face parte din coloana sonoră a filmului ”Liceenii” (1987), în regia lui Nicolae Corjos, și este una dintre cele mai cunoscute creații ale lui Florin Bogardo.

Binecunoscuta artistă Oana Sîrbu a cucerit generații întregi de români cu rolul interpretat în seria de filme ”Liceenii”, unde a jucat alături de celebrul Ștefan Bănică Junior.

Stela Enache, despre melodia ”Ani de liceu”. ”Creează o atmosferă de tinereţe, de prospeţime, care s-a păstrat până astăzi”

”„Ani de liceu“ a fost comanda expresă a regizorului filmului „Liceenii“, Nicolae Corjos. Acesta şi-a dorit un cântec pentru genericul de început şi de sfârşit al filmului. La succesul acestei pelicule au contribuit mai multe persoane: autorul George Şovu, textierul Saşa Georgescu, regizorul Nicolae Corjos şi compozitorul Florin Bogardo. Toţi au intuit problemele fiecărui licean – materiile care îi speriau, primii fiori ai dragostei, relaţia profesor-elev, toate acestea fiind ilustrate cu succes.

Un alt rol decisiv în reuşită l-au avut tinerii şi talentaţii interpreți Ştefan Bănică Jr., Oana Sîrbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruţ, susţinuţi de mari actori consacraţi ai României, Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Caramitru, Cristina Deleanu, Silviu Stănculescu, Mihai Mereuţă”, a povestit Stela Enache pentru Adevărul.


”Melodia „Ani de liceu“ are şi creează o atmosferă de tinereţe, de prospeţime, care s-a păstrat până astăzi. Absolvenţi care se revăd după 15, 20 sau 25 de ani se transformă în liceeni… Ce mi-aş putea dori mai mult?”, a adăugat renumita artistă.

citește și...