A murit Nicolae Corjos, regizorul filmului ”Liceenii”. Ce mesaje au transmis Ștefan Bănică Junior și Oana Sîrbu

28.02.2022, 11:11
A murit Nicolae Corjos, regizorul filmului ”Liceenii”. Ce mesaje au transmis Ștefan Bănică Junior și Oana Sîrbu
A murit Nicolae Corjos, regizorul filmului ”Liceenii”. Ce mesaje au transmis Ștefan Bănică Junior și Oana Sîrbu

Regizorul Nicolae Corjos, regizorul celebrelor filme ”Liceenii” şi ”Declaraţie de dragoste”, a încetat din viaţă, duminică, 27 februarie 2022, la vârsta de 86 de ani. Filmele “Declaraţie de dragoste” şi “Liceenii” au devenit un fenomen cinematografic al anilor ’80 şi s-au bucurat de o popularitate extraordinară în deceniile ce au urmat. Oana Sârbu și Șrtefan Bănică Junior, protagoniștii seriei de filme ”Liceenii”, au transmis mesaje după dispariția regizorului.

Nicolae Corjos, regizorul filmelor de mare succes ”Liceenii” și ”Declarație de dragoste”, a murit. Acesta s-a stins din viață în data de 27 februarie 2022, la vârsta de 86 de ani.

Nicolae Corjos s-a născut la Hotin (România, astăzi în Ucraina), pe 22 mai 1935 şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956. De-a lungul bogatei sale activităţi artistice, a înfiinţat studioul de cinematografie al Conservatorului în anul 1966, activând ca profesor de artă cinematografică până în 1972, notează Hotnews. Nicolae Corjos a fost membru al Uniunii Cineaştilor din România. Activitatea în cinematografie a început-o ca regizor secund al filmelor “Dacii” (1967), “Ciprian Porumbescu” (1973), “Nemuritorii” (1974), “Toate pînzele sus” (serial TV, 1977), “Contele Ory” (1978, în colaborare cu Jacques Trehouta). Filmografia lui Nicolae Corjos cuprinde lung metrajele “Ora zero” (1979), “Alo, aterizează străbunica!…” (1981), “Pădurea nebună” (1982), “Declaraţie de dragoste” (1985), “Liceenii” (1986), “Extemporal la dirigenţie” (1988), “Un studio în căutarea unei vedete” (1988), “Liceenii Rock’n’Roll” (1991).

A murit Nicolae Corjos, regizorul filmului ”Liceenii”. ”O persoană dragă mie și căreia îi datorez succesul meu în film”

Binecunoscuta artistă Oana Sîrbu a cucerit generații întregi de români cu rolul interpretat în seria de filme ”Liceenii”, unde a jucat alături de celebrul Ștefan Bănică Junior. Cei doi artiști au transmis mesaje de condoleanțe după dispariția regizorului Nicolae Corjos, sub îndrumarea căruia au jucat în seria de filme care le-a adus celebritatea.

”Oooh… Imi pare tare rau, desi… atat de familiar imi suna toate aceste treceri… ale atator oameni dragi, care pentru mine au însemnat atat de mult ? domnule Corjos, odihniti-va-n pace! Un om minunat, cuvinte-s putine, inspiratie minima, sa spun mai mult, acum… Condoleante, Oxana! “Multumesc” e prea puțin… Iertare!”, a scris Oana Sîrbu pe contul său de socializare.


”În aceste vremuri tulburi pentru o planetă întreagă, în care vecinii noștri se tem pentru viața lor și a celor dragi, o persoană dragă mie și căreia îi datorez succesul meu în film, a trecut azi în neființă. Este vorba despre regizorul Nicolae Corjos, omul care a transpus pe ecran poveștile adolescenților din “Liceenii”. A lăsat în urmă filme îndrăgite de mai multe generații: “Alo, aterizează străbunica!” , “Declarație de dragoste”, “Liceenii Rock’n’Roll” și o bogată activitate desfășurată la studioul Sahia, ca regizor de film documentar. Îți mulțumesc pentru tot! Drum lin spre stele, domnul Corjos!”, a transmis Ștefan Bănică Junior în mediul online.

citește și...