VIDEO / Mirabela Dauer și Corina Chiriac, îndurerate de moartea lui Alexandru Arșinel. ”Mă întristează că nu știm să ne respectăm valorile”

30.09.2022, 17:24
VIDEO / Mirabela Dauer și Corina Chiriac, îndurerate de moartea lui Alexandru Arșinel. ”Mă întristează că nu știm să ne respectăm valorile”
Mirabela Dauer și Corina Chiriac, îndurerate dee moartea lui Alexandru Arșinel.

Mirabela Dauer, în vârstă de 75 de ani, și Corina Chiriac, în vârstă de 72 de ani, sunt profund marcate de dispariția celui care a fost renumitul actor Alexandru Arșinel. Cele două mari artiste ale scenei muzicale românești au transmis mesaje dureroase în mediul online. De asemenea, au dat publicității imagini cu cel care le-a fost coleg și alături de care au participat la numeoase spectacole și turnee.

Dispariția lu Alexandru Arșinel a îndurerat pe toată lumea. Numeroase vedete au transmis mesaje durerroase după moartea actorului de comedie.

Mirabela Dauer și Corina Chiriac au scris, în mediul online, mesaje despre cel care a fost considerat regele comediei românești.

Mirabela Dauer și Corina Chiriac, îndurerate de moartea lui Alexandru Arșinel. ”Sandule, după suferinţele îndurate, fie ca Bunul Dumnezeu să îţi dăruiască zîmbetul şi bucuria pe care ai oferit-o publicului în toată cariera ta frumoasă”

”Ieri l-am pierdut pe SANDU… pentru mine un coleg minunat, un prieten bun si un partener de scena desavarsit. Publicul l-a pierdut ieri pe Maestrul Alexandru Arsinel, un actor dedicat trup si suflet scenei, un profesionist care s-a zbatut ca teatrul sa nu moara. Ma intristeaza ca nu stim sa ne respectam valorile. Ma uit cum toata lumea gaseste cuvinte frumoase dupa ce artistii se sting si cuvintele nu mai au valoare. Stiti cat de mult conteaza ele in timpul vietii? Stiti ce bucurie si ce incarcare sufleteasca inseamna ele pentru artisti cand le aud in viata asta pamanteana, nu cand sunt dincolo de nori? Sa o imbratisezi pe Steluța mea dragă, Sandu! Sa aveti grija unul de celalalt acolo sus si impreuna sa aveti grija de noi! Drum lin, prietene drag!”, a transmis Mirabela Daur pe contul de socializare.

”Pentru mine părinţii, prietenii şi colegii sunt familia mea! Ei nu mor niciodată. Sunt doar plecaţi in voiaj… De aceea le urez Drum Bun către Lumină şi-i asigur permanent de dorul meu! Sandule, după suferinţele îndurate, fie ca Bunul Dumnezeu să îţi dăruiască zîmbetul şi bucuria pe care ai oferit-o publicului in toată cariera ta frumoasă! Sincere condoleanţe familiei! Drum lin către Împărăţia Cerească!”, a fost mesajul transmis de Corina Chiriac.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală.  Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. “În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a anunțat Spitalul Universitar București, potrivit Hotnews. În ultima perioadă de timp, regretatul actor s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit sursei mai sus-menționate. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema. Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu marea doamnă a comediei românești, Stela Popescu.Regretata actriță Stela Popescu a încetat din viață în noiembrie 2017.  Alexandru Arșinel a jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian. Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.

În plan personal, Alexandru Arșinel este căsătorit de foarte mulți ani cu Marilena, femeia cu care are doi băieți.  De ceva vreme, partenera de viață a actorului are probleme de sănătate și a ajuns să nu poată merge fără ajutor. În toamna lui 2016 soţia lui Alexandu Arșinel, Marilena, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile.

citește și...