VIDEO / De ce a renunțat Ana Porgras la gimnastică. ”A fost o decizie luată în pripă”

05.03.2021, 11:32
VIDEO / De ce a renunțat Ana Porgras la gimnastică. ”A fost o decizie luată în pripă”
VIDEO / De ce a renunțat Ana Porgras la gimnastică. ”A fost o decizie luată în pripă”

Ana Porgras a fost o gimnastă de succes, însă a renunțat la sportul de performanță. Aceasta a explicat care a fost motivul pentru care a luat această decizie în urmă cu ani.

Ana Porgras are acum 26 de ani. A fost una dintre sportivele care au scris istorie în gimnastica artistică din România, cucerind medalii valoroase la competițiile internaționale. Ana Porgras s-a retras din activitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din anul 2012, iar acum s-a reprofilat. Fosta gimnastă este acum manichiuristă.  În prezent, Ana Porgras participă la concursul ”Survivor România”, unde face parte din echipa Faimoșilor. Ana Porgras a explicat, pentru revista Viva, care a fost motivul pentru care a decis, cu ani în urmă, să renunțe la gimnastică. ”Cel mai greu moment a fost momentul când am renunțat. Am luat decizia de pe o zi pe alta. Nu mai puteam nici fizic, simțeam că mă dezintegrez, și nici psihic. În primele luni nu mi-a fost greu, îmi doream să plec, să am o viață normală. Acum realizez că a fost o decizie luată în pripă și puteam să mai stau câteva luni până la Olimpiadă. Un alt moment greu a fost când mi s-a rupt peroneul, în timpul unui campionat european. Aveam șansa să câștig finala la bârnă”, a declarat Ana Porgras.

 

Ana Porgras și-a amintit și cum a început să pracrtice gimnastica: ”Aveam patru-cinci ani și mă jucam afară, cu copiii și, dintr-o joacă, m-am pus în poziția sfoară, mi s-a părut lejer. I-am arătat și mamei ce pot să fac, a vorbit cu o prietenă, și aceasta a sfătuit-o să mă ducă la gimnastică. A găsit o sală în Galați și, când am intrat prima dată acolo, am urcat pe bârnă, aparatul care mi-a plăcut cel mai mult. A meritat sacrificiul, chiar dacă nu mai aveam timp de copilărie”.

 

Ana Porgras a fost campioană mondială la bârnă

Ana Porgras a practicat gimnastica artistică de la o vârstă fragedă. Anul 2008 îi aduce consacrarea definitivă. Devine campioană europeană de junioare, clasându‑se pe primul loc la bârnă și obține locul IV cu echipa României.

Ana Porgras este medaliată cu aur la bârnă la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din 2010 de la Rotterdam. În același an, Ana Porgras căștigă medalia de bronz cu echipa la Campionatele Europene de la Birmingham.

De asemenea, la Campionatul Mondial de Gimnastică din anul 2009, Ana Porgas a fost medaliată cu bronz la paralele inegale.

 

citește și...