VIDEO / Cutremur puternic în Grecia și Turcia

30.10.2020, 15:08
VIDEO / Cutremur puternic în Grecia și Turcia
VIDEO / Cutremur de 6,7 grade în Grecia și Turcia

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7 a avut loc în Turcia și Grecia vineri.

Seismul a lovit coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula Samos din Grecia. Cutremurul s-a produs la aproximativ 17 kilometri de coasta Izmirului și a fost resimțit în în Atena și Istanbul, relatează BBC, citat de Mediafax.

Deocamdată nu au fost raportate victime, însă mai multe clădiri s-au prăbușit. Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe înregistrări cu momentul în care s-a produs puternicul seism.

Ce au declarat autoritățile din Turcia după cutremur

Autoritatea turcă pentru administrarea dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă a precizat că seismul a avut magnitudinea de 6,6, în timp ce Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite a anunţat că magnitudinea acestui cutremur a fost de 7. Epicentrul cutremurului a fost plasat la 17 kilometri în largul coastelor provinciei Izmir, la o adâncime de 16 kilometri.

“La acest stadiu, am primit informații potrivit cărora șase imobile s-au prăbușit la Bornova și Bayrakli”, în provincia Izmir, a precizat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, pe Twitter. “Unii dintre concetățenii noștri sunt prinși sub dărâmături”, a adăugat ministrul Mediului, Murat Kurum, notează Hotnews.

Turcia este situată într-una dintre cele mai active zone seismice din lume. În 1999, un cutremur cu magnitudinea 7,4 a lovit nord-vestul țării și a ucis peste 17.000 de oameni, dintre care o mie în Istanbul. În 2011, un cutremur de 7,1 pe scara Richter s-a produs în provincia Van, ucigând peste 600 de oameni.

citește și...