VIDEO / Cum a început colaborarea dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Au format cel mai de succes cuplu pe scenă!

30.09.2022, 12:24
VIDEO / Cum a început colaborarea dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Au format cel mai de succes cuplu pe scenă!
Cum a început colaborarea dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au format cel mai de succes cuplu pe scenă. De-a lungul anilor, cei doi mai actori au încântat generații după generații de spectatori cu cupletele lor.  Colaborarea lor artistică a început din întâmplare, după cum povestea regretata actriță Stela Popescu într-un interviu.

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală.  Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.  În ultima perioadă de timp, regretatul actor s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan.

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit sursei mai sus-menționate. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962.  Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema. Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu marea doamnă a comediei românești, Stela Popescu.Regretata actriță Stela Popescu a încetat din viață în noiembrie 2017.  Alexandru Arșinel a jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian. Stela Popescu a povestit, într-un interviu cum a început colaborarea dintre ea și Alexandru Arșinel.

Cum a început colaborarea dintre Alexandru Arșinel și Stela Popescu. ”Am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească”

Cei doi s-au cunoscut întâmplător, după ce Stela Popescu scrisese istorie alături de regretatul Ștefan Bănică Senior, timp de 8 ani, între 1971 și 1979.

„În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune. Asa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi „urlau” telefoanele: „Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova…”. Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale. El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979.

Însă, la un moment dat, au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșinel”, povestea Stela Popescu, potrivit click.ro.

”Eu jucam într-un spectacol regizat de maestrul Dinescu, directorul teatrului și eram puțin supărat, că tot așteptam să-mi vină materialul de bază, pe care urma să-l joc într-un spectacol și el tot mă amâna. Și într-o zi, m-a scos pe hol și a zis “Tu vrei să joci la Boema cu Stela?” “La Boema cu Stela? Puiu Maximilian?” Am zis Da! “I-ați lucrurile și du-te la Boema.”. M-am dus la repetiții și atunci am intrat în combinație”, povestea Alexandru Arșinel, potrivit sursei mai sus-mențiuonate.

Despre dispariția Stelei Popescu, Alexandru Arșinel spunea: ”După ce a murit, multe lucruri mi-au trecut prin cap. Poate ar fi trebuit să fiu mai drăguț cu ea. Eu eram, uneori, destul de, nu aspru, intransigent cu ceea ce aveam de făcut… (…) Îmi e dor de ea. Mi-e dor de prietenia ei adevărată, de care nu am mai avut parte. Mi-e dor de un sfătuitor câteodată, pentru că am pierdut-o și pe ea și în mare măsură și pe nevasta mea. Oameni cu, care m-am sfătuit”.

citește și...