VIDEO / Ce sumă primește lunar Ana Porgras de la statul român. A fost campioană mondială la bârnă

27.03.2021, 12:08
VIDEO / Ce sumă primește lunar Ana Porgras de la statul român. A fost campioană mondială la bârnă
VIDEO / Ce sumă primește lunar Ana Porgras de la statul român. A fost campioană mondială la bârnă

S-a aflat ce sumă primește lunar Ana Porgras de la statul român pentru că a fost campioană mondială la gimnastică artistică.

Ana Porgras a practicat gimnastica artistică de la o vârstă fragedă. Anul 2008 îi aduce consacrarea definitivă. Devine campioană europeană de junioare, clasându‑se pe primul loc la bârnă și obține locul IV cu echipa României. Ana Porgras este medaliată cu aur la bârnă la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din 2010 de la Rotterdam. În același an, Ana Porgras câștigă medalia de bronz cu echipa la Campionatele Europene de la Birmingham. De asemenea, la Campionatul Mondial de Gimnastică din anul 2009, Ana Porgas a fost medaliată cu bronz la paralele inegale.


Ana Porgras se află pe lista celor 516 sportivi ai României care primesc rente viagere din partea Statului Român. Astfel, Ana Porgras primește de la Ministerul Tineretului și Sportului, drept răsplată pentru performanțele sale, suma de de 3.992 lei lunar, relatează wowbiz.ro.Dacă Ana Porgras nu ar fi renunțat la gimnastică chiar înainte de Jocurile Olimpice din 2012, ar fi mers la Londra și ar fi luat o medalie, suma putea fi mult mai mare.

De ce a renunțat Ana Porgras la gimnastică

Ana Porgras are acum 26 de ani. Ana Porgras s-a retras din activitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din anul 2012, iar acum s-a reprofilat. Fosta gimnastă este acum manichiuristă.

În prezent, Ana Porgras participă la concursul ”Survivor România”, unde face parte din echipa Faimoșilor. Ana Porgras a explicat, pentru revista Viva, care a fost motivul pentru care a decis, cu ani în urmă, să renunțe la gimnastică.

”Cel mai greu moment a fost momentul când am renunțat. Am luat decizia de pe o zi pe alta. Nu mai puteam nici fizic, simțeam că mă dezintegrez, și nici psihic. În primele luni nu mi-a fost greu, îmi doream să plec, să am o viață normală. Acum realizez că a fost o decizie luată în pripă și puteam să mai stau câteva luni până la Olimpiadă. Un alt moment greu a fost când mi s-a rupt peroneul, în timpul unui campionat european. Aveam șansa să câștig finala la bârnă”, a declarat Ana Porgras.

 

citește și...