VIDEO / Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de muncă

02.04.2021, 09:26
VIDEO / Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de muncă
Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de muncă

Regretatul artist Nelu Ploieșteanu avea o pensie infimă după 55 de ani de muncă.

Nelu Ploieșteanu declara, în urmă cu ceva timp, că primește o pensie de 800 de lei după 55 de ani de muncă.

„În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută! Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu și Maria Cârneci”, explica artistul, potrivit gandul.ro.

Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani

Nelu Ploieșteanu a murit, vineri, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Artistul era internat cu Covid-19 la secția ATI a Spitalului Floreasca. Decesul cunoscutului interpret de muzică de petrecere s-a produs în jurul orei 01:00, la Spitalul Floreasca. Nelu Ploieșteanu se afla pe patul de spital de mai multe săptămâni, în stare gravă.

Artistul era internat la Spitalul Floreasca din Capitală încă de la jumătatea lunii martie, mai exact din data de 13 martie. În tot aceste timp, medicii au fost extrem de rezervați în ceea ce privește evoluția stării sale de sănătate, cu atât mai mult cu cât artistul se confrunta cu probleme mari de sănătate la plămâni, dar și la inimă.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. Cânta muzică lăutărească de la vârsta de 18 ani, când a început să cânte în satul natal. A cântat la acordeon la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, apoi în mai multe restaurante. După 1990, a lansat peste 15 albume. Acesta a colaborat și cu marii actori actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

 

citește și...