VIDEO / Ce melodie are la telefon compozitorul Marius Țeicu. I-a dezvăluit lui Dan Negru

06.06.2021, 16:34
VIDEO / Ce melodie are la telefon compozitorul Marius Țeicu. I-a dezvăluit lui Dan Negru
VIDEO / Ce melodie are la telefon compozitorul Marius Țeicu. I-a dezvăluit lui Dan Negru

Compozitorul Marius Țeicu a spus ce melodie are la telefon. Este una dintre cele mai cunoscute piese.

Marius Țeicu a fost invitat la emisiunea ”Legendele” a lui Dan Negru. printre altele, celebrul compozitor, a dezvăluit și ce melodie are pe telefonul său. Este vorba de piesa ”O portocală”, interpretată de regretata Anda Călugăreanu.


”Anda Călugăreanu era o spună, o bombă, o explozie de talent, de temperament. Eu, pe telefonul meu, e ea, Anda, care cântă ”O portocală”. Toată piesa e acolo. Când nu răspund imediat, pot să ascult toată piesa. Deja unde mă duc la magazine lumea începe la la la… o portocală”, a spus Marius Țeicu la emisiunea prezentatorului de televiziune Dan Negru.

Marius Țeicu, unul dintre cei mai apreciați compozitori din România

Marius țeicu, în vârstă de 76 de ani, este unul dintre cei mai apreciați și mai de succes compozitori de muzică ușoară din țara noastră. De-a lungul anilor, acesta a scris numeroase melodii, pentru cei mai cunoscuți artiști din România, care au prins foarte bine la public. Creația sa muzicală cuprinde un număr de peste cinci sute de melodii de muzică ușoară, majoritatea făcând parte din programele de Radio și Televiziune, fiind editate pe CD-uri, casete sau discuri vinyl. A semnat partituri muzicale pentru filme artistice de lung metraj, filme muzicale, muzicaluri pentru copii și tineret, show-uri de televiziune, muzică pentru copii, spectacole de revistă, operetă etc.

Marius Țeicu a absolvit “Liceul de muzică” din Timișoara în 1963, la secția oboi-pian și “Academia de muzică” din București în 1968, la secția dirijat.

Marius Țeicu membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din anul 1974, de asemenea profesor (între anii 1991-2002) al “Facultății de Teatru” din cadrul Universității Ecologice din București. Din anul 2002 este profesor al Facultății de Teatru din cadrul “Universității Spiru Haret” din București.

citește și...