VIDEO / Ana Porgras, despre cariera sa în gimnastică. ”Realizez că a fost o decizie pripită”

17.08.2021, 16:24
VIDEO / Ana Porgras, despre cariera sa în gimnastică. ”Realizez că a fost o decizie pripită”
VIDEO / Ana Porgras, despre cariera sa în gimnastică. ”Realizez că a fost o decizie pripită”

Ana Porgras a fost una dintre gimnastele de succes ale României, care a participat la numeroase competiții internaționale. Fosta sportivă a făcut dezvăluiri despre carierea sa în gimnastică. Acesta și-a amintit de una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu celebra Nadia Comăneci, dar a vorbit și despre momentul în care a decis să se retragă din activitatea competițională.

Ana Porgras are acum 27 de ani. A fost una dintre sportivele care au scris istorie în gimnastica artistică din România, cucerind medalii valoroase la competițiile internaționale. Ana Porgras s-a retras din activitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing din anul 2012, iar  ulterior s-a reprofilat, fiind manichiuristă.  Ana Porgras a participat la concursul ”Survivor România”, unde a făcut parte din echipa Faimoșilor.

Ana Porgras a vorbit despre cariera sa ca gimnastă într-un interviu pentru revista Viva. Acesta și-a amintit de o întâlnire pe care a avut-o cu Nadia Comăneci. de asemenea, Ana Porgras a dat detalii și despre momentul în care a decis să renunțe la gimnastică.

Ana Porgras, despre cariera sa în gimnastică. ”Simțeam că nu mai pot”

Ana Porgras a decis să renunțe la gimnastica artistică după o accidentare. Fosta sportivă mărturisește că acum realizează că a fost o decizie pripită. ”Eram într-un moment foarte dificil pentru mine. M-am accidentat dintr-o greșeală, mi-am rupt mâna, nu am făcut ceva dificil, dar așa a fost să fie. Tot în acea perioadă am avut și a doua intervenție chirurgicală la menisc. Făceam recuperare și pentru picior, și pentru mână, și simțeam că nu mai pot. Dar, după zece ani, realizez că a fost o decizie pripită, m-aș fi putut recupera în câteva luni. Dar atunci nu cred că mă putea determina ceva sau cineva să îmi revizuiesc decizia. Mama, sora, antrenorii m-au încurajat să continui, să mă recuperez și să particip la olimpiadă, însă eram într-un moment în care nu am ascultat pe nimeni”, a detaliat ea.

Ana Porgras a avut parte de mai multe întâlniri cu Nadia Comăneci, însă una dintre acestea a marcat-o: ”Nu reușeam să mă adun, era primul meu Campionat Mondial, la Londra, în 2009, aveam foarte multe emoții și a venit la mine. Mi-a spus să mă calmez, să fac exact ceea ce făceam și la antrenament, să fac abstracție de ceea ce este în jurul meu, pentru că nu trebuie să demonstrez nimic nimănui. M-a încurajat și pentru mine a fost foarte important”.

Ana Porgras a fost campioană mondială la bârnă

Ana Porgras a practicat gimnastica artistică de la o vârstă fragedă. Anul 2008 îi aduce consacrarea definitivă. Devine campioană europeană de junioare, clasându‑se pe primul loc la bârnă și obține locul IV cu echipa României.

Ana Porgras este medaliată cu aur la bârnă la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din 2010 de la Rotterdam. În același an, Ana Porgras căștigă medalia de bronz cu echipa la Campionatele Europene de la Birmingham. De asemenea, la Campionatul Mondial de Gimnastică din anul 2009, Ana Porgas a fost medaliată cu bronz la paralele inegale.

citește și...