VIDEO / Amintirile Paulei Seling despre perioada când a participat la Eurovision. ”Îmi scriau foarte mulți, doar din dorința de a desființa”

18.05.2021, 12:10
VIDEO / Amintirile Paulei Seling despre perioada când a participat la Eurovision. ”Îmi scriau foarte mulți, doar din dorința de a desființa”
VIDEO / Amintirile Paulei Seling despre perioada când a participat la Eurovision. ”Îmi scriau foarte mulți, doar din dorința de a desființa”

Cântăreața Paula Seling a scos la iveală amănunte mai puțin cunoscute din perioada când a participat la concursul Eurovision.

Paula Seling a participat la Eurovision în 2010, când a obținut o clasare pe locul al treilea , la Oslo, cu piesa „Playing with Fire” și în 2014, cu melodia „Miracle”  – când s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea. Artista a participat de șapte ori la Selecția Națională Eurovision. Despre perioada în care a participat la Eurovision a oferit detalii Paula Seling la emisiunea ”Rețeaua de idoli”, de la Televiziunea Națională.

„În 2010, când a mers la Eurovision, Radu (n.r. Radu Bucura, soțul Paulei Seling), s-a gândit cum să reprezinte mai bine „Playing with Fire”, printr-un pian cu două capete, care a devenit practic emblemă. Strategia a fost atât de bine gândită, încât tuturor le-a rămas în minte pianul transparent cu două capete. Să fii artist la Eurovision este o poziție care trebuie gestionată din mai multe perspective. Oamenii întrebau entuziasmați: De unde sunteți? Răspundeam: din România și imediat vedeam cum se schimba percepția. Unii știau ceva despre România… mai mult de „Dracula” și de „Castelul Bran”. Eurovision a fost pentru mine un fel de revelație. Atunci am întâlnit „hater-ii” de pe reţelele de socializare. Îmi scriau foarte mulți, doar din dorința de a desființa. Știi ce am făcut? Am închis calculatorul… Am ieșit de pe net și am rugat un prieten să se ocupă de rețelele de socializare pentru că fanii trebuiau ținuți la curent. Noi ne-am concentrat pe ceea ce aveam de făcut. Eu aveam o partitură foarte grea la „Playing with Fire”, pe la mijlocul melodiei urcam, urcam… până la o notă foarte înaltă în octava a treia. E foarte greu să cânți nota respectivă dacă ești obosit sau sub presiunea live-ului. A trebuit să mă pregătesc foarte serios, în fiecare zi mergeam la doamna Gabriela Duțescu, terapeutul meu vocal. Toate astea au făcut parte din pregătire. Am anulat orice nu era important din program și timp de două luni m-am pregătit ca pentru o competiție olimpică”, a povestit Paula Seling, citată de tvmania.ro.

România, reprezentată de Roxen la Eurovision 2021

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, va interpreta melodia „Amnesia” pe scena de la Rotterdam.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano (Elveţia). Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

citește și...