Vaccinul produs de Pfizer, eficient în reducerea transmiterii coronavirusului. Ce arată cele mai noi studii

23.02.2021, 12:38
Vaccinul produs de Pfizer, eficient în reducerea transmiterii coronavirusului. Ce arată cele mai noi studii
foto: shutterstock

Cele mai recente studii realizate de Pfizer și Ministerul israelian al Sănătății au arătat că vaccinul anti-coronavirus produs de compania americană are o eficiență de 89,4% în prevenirea infecțiilor cu COVID-19. 

Conform celor de la Financial Times, vaccinul celor de laPfizer s-a dovedit a avea o eficienţă de 95.8% în prevenirea infectării cu noul coronavirus la două săptămâni după inocularea celei de-a doua doze. De asemenea, are o eficacitate mare și în prevenirea formelor severe, 99.2%, și aproximativ 98.9% în prevenirea decesului.

Vaccinul celor de la Pfizer, cea mai mare eficacitate în prevenirea infecțiilor

Mai mult de atât, datele au arătat că vaccinarea este eficientă şi la o săptămână după inocularea celei de-a doua doze. Până acum, peste 4.25 milioane de persoane din Israel au fost vaccinate cu prima doză din acest vaccin, iar 2.88 milioane şi cu a doua doză.

La nivel mondial, SUA a fost cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus. Potrivit datelor raportate luni de universitatea americană Johns Hopkins, peste o jumătate de milion de persoane au murit din cauza COVID-19 în America.

“Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam”, a subliniat preşedintele Joe Biden într-o proclamaţie.

citește și...