Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel. Își pregătise de mult locul de veci

30.09.2022, 12:47
Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel. Își pregătise de mult locul de veci
Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel

Renumitul actor de comedie Alexandru Arșinel a murit în data de 29 septembrie 2022. Regretatul artist avea 83 de ani. S-a aflat unde urmează să fie înmormântat Alexandru Arșinel. Acesta își pregătise locul de veci de ceva vreme.  Locul de veci fusese pregătit în perioada în care artistul a suferit un transplant de rinichi, în 2013.

Alexandru Arșinel va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, dar nu pe Aleea Artiștilor, relatează click.ro.

Actorul își pregătise locul de veci de ceva vreme. Potrivit sursei citate anterior, Alexandru Arșinel a decis să își pregătească locul de veci în perioada în care a suferit transplantul de rinichi, în anul 2013.

Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel. ”Să n-aibă grijă copiii, când n-o să mai fiu”

Mormântul lui Alexandru Arșinel nu este pe Aleea Artiștilor, ci aproape de Aleea Scriitorilor, unde sunt înmormântați Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Nicolae Labiș, Liviu Rebreanu sau Adrian Păunescu.

„Sunt un om gospodar. Mi-am făcut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii, când n-o să mai fiu”, declara Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 de ani

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, a murit joi seară, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar București, a anunțat unitatea medicală.  Alexandru Arșinel era internat din 15 septembrie, iar de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. “În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă.Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a anunțat Spitalul Universitar București, potrivit Hotnews. În ultima perioadă de timp, regretatul actor s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Alexandru Arșinel a suferit un transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan.

 

Alexandru Arşinel s-a născut în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava, potrivit sursei mai sus-menționate. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1962, avându-i colegi de promoţie pe Constantin Diplan, Camelia Zorlescu, Ion Andrei, Harry Baranga şi Harry Zomenov. A fost repartizat împreună cu majoritatea colegilor săi la Teatrul de Stat din Târgu Mureş, unde a înfiinţat secţia română a acestui teatru. Începând din 1967, a jucat în zeci de roluri la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti şi la Grădina Boema. Din 1978, Alexandru Arşinel a format celebrul cuplu cu marea doamnă a comediei românești, Stela Popescu.Regretata actriță Stela Popescu a încetat din viață în noiembrie 2017.  Alexandru Arșinel a jucat împreună cu Stela Popescu în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe texte ale lui Mihai Maximilian. Alexandru Arşinel a fost director al Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti între 1998 și 2018.

În plan personal, Alexandru Arșinel este căsătorit de foarte mulți ani cu Marilena, femeia cu care are doi băieți.  De ceva vreme, partenera de viață a actorului are probleme de sănătate și a ajuns să nu poată merge fără ajutor. În toamna lui 2016 soţia lui Alexandu Arșinel, Marilena, a căzut pe scări şi a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile.

citește și...