Unde se află cel mai mare copac din lume. Este mai înalt decât Statuia Libertății

28.09.2022, 14:34

Cu o înălțime de 115,85 metri, este situat în Parcul Național Redwood, la aproximativ 500 de kilometri nord de San Francisco (SUA). Hyperion, cel mai mare copac din lume, cu o înălțime de 115,85 metri, se află în Parcul Național Redwood din statul California (Statele Unite), la aproximativ 500 de kilometri nord de San Francisco. A fost descoperit în 2006 de doi excursioniști, Chris Atinks și Michael Taylor.

După ce a fost descoperit și după ce înălțimea sa a fost verificată, acesta a depășit recordul stabilit până în prezent de gigantul Stratosphere, care se află în același parc național californian și are o înălțime de 112,83 metri. Cu un diametru al trunchiului de până la cinci metri, își datorează nomenclatura zeului mitologic grec după care este numit. Hyperion înseamnă “cel care privește de sus” și este cea mai înaltă ființă vie de pe planetă.

Numele său tehnic este “sequoia sempervirens”, deoarece este un sequoia roșu cu o vârstă de aproximativ 600 de ani, dar care ar putea avea până la 3.400 de ani. Secuii roșii sunt tipici statului California și sunt arbori veșnic verzi, cu peste 2 milioane de frunze. Alături de Hyperion, există copaci cu caracteristici similare, dar cu o înălțime ceva mai mică, cum ar fi Helios și Hicarus, care au o înălțime de 114 și, respectiv, 133 de metri.

Este mai înalt decât Statuia Libertății

În ceea ce privește caracteristicile frunzelor, acestea sunt veșnic verzi, rigide și ascuțite. Acestea au două nuanțe diferite, alb pe partea inferioară și verde închis pe partea superioară. Frunzele sunt plate și lanceolate, de 0,6 până la 1,8 cm lungime, foarte dure. În fiecare an acumulează mai mult lemn pe măsură ce își îngroașă trunchiul și își întărește ramurile.

Depășește în înălțime unele dintre cele mai simbolice clădiri de pe planetă, cum ar fi Statuia Libertății, a cărei înălțime atinge 93 de metri. Totuși, nu este singura pe care o depășește, deoarece este mai înaltă și decât alte clădiri precum Taj Mahal (73 de metri), Catedrala Sfântul Vasile din Moscova (65 de metri) sau Turnul din Pisa (57 de metri).

Persoanele care vor să viziteze cel mai înalt copac viu din lume riscă acum o amendă de 5.000 de dolari

Parcul Național Redwood din California îndeamnă vizitatorii să stea departe de Hyperion – și de zona din jurul acestuia – care au fost deteriorate ca urmare a popularității copacului.

Hyperion se află într-o zonă închisă, ceea ce înseamnă că nu există un traseu oficial pentru a ajunge la el. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, mulți entuziaști ai copacului au urmărit această drumeție, călcând și deteriorând habitatul care duce la Hyperion, potrivit Redwood National Park.

Angajații au găsit, de asemenea, gunoaie și deșeuri umane pe drumul spre sit.

“În calitate de vizitator, trebuie să decideți dacă veți face parte din conservarea acestui peisaj unic – sau veți face parte din distrugerea lui?”, a scris parcul într-o declarație săptămâna trecută.

 

citește și...