Unde are casă George Buhnici. Cum arată locuința în care a investit peste o sută de mii de euro

14.07.2020, 15:17
Unde are casă George Buhnici. Cum arată locuința în care a investit peste o sută de mii de euro
Unde are casă George Buhnici. Cum arată locuința în care a investit peste o sută de mii de euro

George Buhnici și-a văzut visul împlinit! Fostul prezentator al emisiunii ‘I like IT’ deține una dintre cele mai ‘superdeștepte’ case există în lume.

Jurnalistul și-a construit o casă în satul Tămaşi (Corbeanca), la 20 de kilometri de Bucureşti, în urmă cu aproape trei ani. În 2018, locuința a primit certificatul de „Casă pasivă premium“, prima din România şi din estul Europei.

Imagini din interiorul casei

Casa de vis a lui George Buhnici poate fi controlată de la distanță, prin telefon cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, și este singura casă pasivă premium din România. De asemenea, jurnalistul are consum minim lunar.

‘Doar 60 de lei costă toată electricitatea consumată pentru încălzire, apă caldă, ventilaţie, iluminat şi tot ce mai avem prin casă, adică destule gadgeturi conectate la curent şi internet. Încă 40 de lei am dat pentru apă şi canalizare. Apa din reţeaua publică este foarte bună. Şi cam atât’, a mărturisit George Buhnici.

George Buhnici a dorit mereu să aibă o casă care poate fi controlată de la distanță cu ajutorul unor sisteme de ultimă generație. Locuința este construită integral din lemn, iar temperatura și nivelul de umiditate pot fi controlate printr-un sistem inteligent de automatizare.

‘Avem o stație meteo care monitorizează în permanență temperatura exterioară, vântul, luminozitatea, adică cât de puternic este soarele în ziua respectivă, și își face și o prognoză meteo. Dacă știm cu o să fie vremea, instalația de încălzire și de răcire a casei poate să ia decizii inteligente. Adică, dacă eu nu sunt acasă, și casa simte că s-a făcut prea multă căldură afară, iar eu am uitat să cobor rulourile, le va coborî ea’, a explicat George Buhnici.

Cât consumă lunar

Casa a fost construită cu ajutorul unei echipe de ingineri, arhitecți și constructori, în frunte cu Marius Șoflete, printre puținii ingineri certificați de case pasive din România.

‘Odată ce avem o casă pasivă, nu aerisim cu ferestrele. Aerisim cu sistemul de ventilație cu recuperare de căldură și atunci, indiferent că răcim sau încălzim, toată căldura din casă este recirculată, adică aerul intră prin dormitoare prin zonele de odihnă, se plimbă prin casă și iese prin bucătărie și prin băi’, a mai adăugat Buhnici.

Casa lui George Buhnici are 170 de metri pătraţi utili: un living, bucătărie, două dormitoare, un birou, trei băi şi un dresing. Totul a fost dimensionat pentru trei persoane. Tot proiectul a costat aproape 300.000 de euro, fără a pune la socoteală preţul terenului.

citește și...