Un urs curajos salvat de la tortură a fost botezat “Paddington” într-un omagiu emoționant adus Reginei

01.10.2022, 21:26

Expatriata britanică Jill Robinson MBE a adus un omagiu reginei cu un gest dulce din partea ursului de salvare al organizației sale de caritate Paddington – care se recuperează după ani de abuzuri. “Îi puteam vedea capul legănat, deoarece avea blană pierdută și cicatrici pe frunte de la frecarea de gratii. Mi se rupe inima să știu că Paddington a suferit, dar prefer să privesc înainte, nu înapoi”

Un urs curajos care a petrecut aproape 20 de ani fiind torturat în mod oribil într-o captivitate crudă a fost redenumit Paddington, într-un omagiu emoționant adus reginei.

Animals Asia a găsit animalul speriat “legănându-se și zbătându-se” într-o anexă întunecată dintr-o fermă, după ce poliția vietnameză i-a alertat cu privire la abuzul insuportabil.

Ursul a fost traficat pentru a fi folosit în medicina tradițională chineză

Ursul lunii a suportat extrageri repetate de bilă din 2005, după ce a fost traficat pentru a fi folosit în medicina tradițională chineză.

Joi ( 22 septembrie), o echipă de muncitori hotărâți a pornit într-o călătorie de patru ore pentru a o salva, după ce au primit un apel de la Departamentul de protecție a pădurilor.

“Avea blană pierdută și cicatrici pe frunte de la frecarea de gratii”

Fermierul a fost de acord să o elibereze după ce și-a dat seama de impactul îngrozitor al practicii ilegale. El a spus că a vrut să îi ofere o nouă șansă la viață.

De când a fost salvată, Paddington a ronțăit borcane de marmeladă la Centrul de salvare a urșilor din Vietnam din Tam Dao, care aparține organizației caritabile.

Sarah van Herpt, care a ajutat la gestionarea operațiunii, a declarat pentru Daily Star: “Când am ajuns, Paddington se afla într-o cușcă întunecată și urât mirositoare în spatele casei.

Îi puteam vedea capul legănat, deoarece avea blană pierdută și cicatrici pe frunte de la frecarea de gratii. Mi se rupe inima să știu că Paddington a suferit, dar prefer să privesc înainte, nu înapoi”.

Sarah a continuat: “Paddington se acomodează foarte bine. Este un urs foarte înfometat și trebuie să fim atenți să nu-i dăm prea multă mâncare prea repede, altfel s-ar putea îmbolnăvi. Până acum, se adaptează bine la viața din sanctuar și arată multă curiozitate ori de câte ori i se dă ceva nou.”

Echipa de veterinari de la Animals Asia a decis să sedeze ursul pentru a efectua controale de sănătate fără stres.

După examinarea inițială, experții cred că Paddington a suportat extracția de bilă timp de aproximativ 17 ani.

Sarah a declarat că urșii salvați sunt adesea lipsiți de indicii sociale și a spus că comportamentele lor se pot închide complet.

“Extracția bilei este o industrie crudă care duce la multe probleme de sănătate fizică și comportamentală”, a spus Sarah.

“Vedem adesea urși cu artrită și probleme de mobilitate, probleme dentare și tensiune arterială ridicată”.

Ea a adăugat: “Mă simțeam extrem de mândră de echipa noastră, a cărei muncă grea de mulți ani de stabilire a unor relații bune cu autoritățile și de sensibilizare cu privire la bunăstarea animalelor a dus la acest moment. După așteptare și după ce am scos-o afară, m-am simțit tristă să văd cât de slabă era, dar și ușurată de faptul că era pe drumul ei spre o viață mai bună.”

Fondatoarea Animals Asia, Jill Robinson, MBE, a împărtășit motivul pentru care a ales numele Paddington. Ea a consideră că a fost important să aducă un omagiu Majestății Sale, după moartea sa în Scoția, joi ( 8 septembrie ).

Jill a declarat: “Am fost foarte încântată de această ocazie. În cei 24 de ani de activitate a Animals Asia, am salvat 670 de urși și fiecare dintre ei are un loc special în inima mea, cu povești unice pe care nu le voi uita niciodată. Dar, în calitate de expat britanic care a trăit peste hotare timp de decenii, povestea ursului Paddington are o semnificație deosebită, ca o amintire a tinereții mele. Povestea unui urs rănit și singuratic care își caută un cămin oglindește poveștile sutelor de urși pe care i-am salvat din fermele de bibilici și cărora le-am oferit un cămin.

După ce am văzut atât de multe salvări emoționante și progrese minunate la Animals Asia, am fost onorat să primesc un MBE din partea Majestății Sale Defuncte.

Iar în lumina evenimentelor recente și alăturându-ne lumii în tristul rămas bun de la Regina Elisabeta, am considerat că este potrivit să-i mulțumim pentru tot ceea ce a făcut și să numim acest urs Paddington în onoarea ei, ca un tribut adus poveștii originale cu mesajul său de bunătate și acceptare care continuă să inspire oamenii de pretutindeni.”

 

citește și...