Un teolog, declarații uimitoare despre Gheorghe Dincă: „Până când nu va fi împărtășit, nu va mărturisi adevărul”

22.08.2019, 13:52
Un teolog, declarații uimitoare despre Gheorghe Dincă: „Până când nu va fi împărtășit, nu va mărturisi adevărul”
Gheorghe Dincă nu colaborează cu anchetatorii

Teologul Valentin Guia a venit cu o variantă pe care o consideră o soluție pentru ca suspectul de la Caracal să spună adevărul. 

Potrivit Antena 3, teologul crede că Dincă ar trebui să fie împărtășit de un preot, iar acest lucru l-ar face să-și recunoască faptele reprobabile. 

„Vă spun un lucru extrem de important. Până când Gheorghe Dincă nu va fi împărtășit de un preot cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos și diavolul să plece din el… nu va mărturisi adevărul. Din cunoștințele mele, legea îi permite unui arestat să aibă și asistență religioasă. Sunt preoți care răspund de oamenii din penitenciare, precum și de cei din aresturile preventive. Niciunui om nu i se poate îngrădi acest drept garantat de Constituție. Repet, dacă se va reuși împărtășirea lui Dincă, în momentul când va săruta crucea și i se va pune pe limbă Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, diavolul va pleca din el. Doar atunci va mărturisi adevărul. 100% va fi așa pentru că în acel moment va începe să se căiască”, a dezvăluit Guia.

Foto: Inquam Photos

citește și...