Un preot de 46 de ani şi soţia lui, nevaccinaţi, au murit de COVID-19 la două zile distanță

24.10.2021, 11:04
Un preot de 46 de ani şi soţia lui, nevaccinaţi, au murit de COVID-19 la două zile distanță
Un preot de 46 de ani şi soţia lui, nevaccinaţi, au murit de COVID-19 la două zile distanță

Un preot din comuna Orodel, județul Dolj, infectat cu COVID-19 a murit, după ce a făcut o formă gravă a bolii. La două zile după deces şi soţia acestuia a încetat din viață. Cei doi nu era vaccinați împotriva coronavirusului. Pereotul și soția sa erau părinţii a doi copii în vârstă de 7 şi 21 ani. Preotul în vârstă de 46 de ani nu era cunoscut cu alte probleme de sănătate. Soția sa suferea de diabet, dar nu avea o formă gravă a bolii.

Preotul, care slujea de 14 ani în comuna doljeană Orodel, a fost transferat la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti, după ce starea sa de sănătate s-a degradat rapid. Bărbatul, care nu era vaccinat împotriva coronavirusului, a pierdut lupta cu boala.

Soția sa, de asemenea nevaccinată și diagnosticată anterior cu diabet, s-a stins din viață la două zile distanță, la spitalul din Caracal. Cei doi aveau doi copii, de 7 şi 21 ani.

Un preot de 46 de ani şi soţia lui, nevaccinaţi, au murit de COVID-19 la două zile distanță. Ce au declarat localnicii

„Nu s-au vaccinat, poate aveau șansă să scape, dar uite s-au dus, și soția, și el, au murit. Rămaseră copiii așa, singuri. Am auzit când vorbea, ultimele lui cuvinte, și a spus: Dacă mă vaccinam, poate aveam șanse, copiii mei să se ducă să se vaccineze, le-a transmis. Și astea au fost ultimele cuvinte și a murit”, a povestit o localnică, informează Digi24.

„După ce că s-a dus el, s-a mai dus și preoteasa. Au rămas copilașii singuri. Era om de treabă, cum s-a întâmplat cu el, nu știu. Rău, rău”, a spus o altă localnică.

Primarul localități Orodel, Jane Vâlcomeanu, a declarat: „N-avem niciun preot acum, am rămas descoperiți. Trebuie să apelăm, să vedem, la comunele vecine, la preoți pentru înmormântări, pentru slujbele care se fac săptămânal duminica la biserică. Durere. Și dezamăgirea este mare de tot”.

citește și...