Un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus! Cum îl recunoști ușor

11.11.2020, 17:03
Un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus! Cum îl recunoști ușor
Un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus! Cum îl recunoști ușor/ foto: shutterstock

De când a izbucnit pandemia de coronavirus, specialiștii au descoperit tot mai multe simptome noi ale infecției cu coronavirus. 

În plus, unii pacienți continuă să aibă anumite simptome luni întregi, deși inițial au suferit simptome ușoare de COVID-19. Recent, experții au descoperit că pierderea auzului este un simptom înfricoșător al coronaviruslui.

Cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin au dezvăluit faptul că anumite persoane pot suferi de tinitus luni de zile.

Un nou simptom înșelător al infecției cu coronavirus

Majoritatea persoanelor au simptome precum tuse tuse persistentă, febră și pierderea mirosului sau al gustului, însă există și persoane care sunt afectate de simptome care durează mult mai mult timp. Acest lucru a devenit cunoscut sub numele de „Covid lung”, transmite lancs.live.

Specialiștii au un studiu în rândul a 3.103 de persoane din 48 de țări, majoritatea din Marea Britanie și America. În urma acestui experiment, au descoperit că unii suferă de tinitus numai după ce au dezvoltat simptome Covid-19.

Tinitus este o afecțiune care provoacă un sunet constant sau zumzet în urechi.

‘Lipsa tratamentului în stadiile incipiente duce adesea la cazuri mult mai grave, iar tinitusul sever poate avea un impact uriaș asupra sănătății mintale. Având în vedere acest lucru, sistemul de sănătate trebuie să se asigure că oricine dezvoltă tinitus poate accesa asistența medicală profesională de care are nevoie cât mai repede posibil’, a declarat un cercetător.

Ce simptome COVID-19 sunt resimţite în funcţie de vârstă

Doctorul Claire Steves și profesorul Tim Spector de la King’s College din Londra au analizat datele de la 4.182 de utilizatori de aplicații COVID Symptom Study. Cu toții și-au testat în mod constant starea de sănătate în ultimele luni și au fost diagnosticați anterior pozitiv cu coronavirus.

Se pare că femeile cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani au fost mai susceptibile de a resimți simptome mai grave COVID-19, care au durat mai bine de o lună, în comparație cu bărbații.

citește și...