Mara Bănică a fost infectată cu coronavirus. ”Am avut dureri înfiorătoare de cap, de mușchi, de oase”

19.10.2020, 09:45
Mara Bănică a fost infectată cu coronavirus. ”Am avut dureri înfiorătoare de cap, de mușchi, de oase”

Jurnalista Mara Bănică a dezvăluit că ea și fiul său au fost infectați cu coronavirus în vara acestui an. Aceasta a trecut prin momente extrem de dificile.

Mara Bănică și băiețelul ei au fost depistați cu coronavirus în luna iulie a acestui an, însă jurnalista a decis abia acum să vorbească despre acest lucru, într-o postare pe care a făcut-o pe contul său de socializare.

Mara Bănică a povestit, printre altele, cu ce simptome teribile s-a confruntat.

”Încă mai există oameni care nu cred în existența virusului SarsCov2. Încă mai există oameni care sunt de părere că persoanele publice din România au primit zeci de mii de euro pentru a se declara bolnavi. Mi se pare că va fi din ce în ce mai rar să găsim în generațiile ce vor urmă un minim de nivel cultural. Suntem analfabeți funcționali într-un mare procent. Ca să nu mai zic că noi, românii, oricum suntem șmecheri. Poate de aia ieșim asimptomatici pe străzi, fără să ne pese că-i putem ucide pe alții.

Am avut boala asta în luna iulie. Și eu și copilul meu. Am ales să tac tocmai pentru că oamenii cunoscuți erau acuzați că primesc bani pentru a se declara bolnavi. A fost greu, foarte greu, am zăcut aproape o săptămână, am avut dureri înfiorătoare de cap, de mușchi, de oase. Prietenii apropiați, contactii direcți și familia au știut. Și peste toate astea, gândul că fiul meu era și el pozitiv, mă făcea să-mi doresc să nu mai fiu, doar ca el să fie sănătos.

Am donat plasmă, mai apoi, ceea ce ar trebui să facă toți cei care au avut boală. Ne facem anticorpii lunar, încă mai avem, e drept, nu știu pentru câtă vreme. Fac public acum lucrul asta, când nebunia “persoane publice plătite” a trecut, cu un îndemn la bun simț: poate nu aveți simptome, deși știți că sunteți pozitivi. Asta nu vă da dreptul de a ieși pe stradă. Doar pentru că pe voi nu vă doare nimic, pozitivi fiind! Asta e motivul răspândirii bolii. Singurul”, a mărturisit Mara Bănică în mediul online.

Bilanțul coronavirusului în România: 180.388

Duminică, 18 octombrie 2020, 3.920 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în România. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 180.388.

Până la această dată, au decedat 5.872 persoane diagnosticate cu COVID-19, menționează Hotnews.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.984. Dintre acestea, 749 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.852.186 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 19.507 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 20.301 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.583 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.475 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.

De la debutul pandemiei, 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.

La nivel mondial, numărul total al îmbolnăvirilor cu Covid-19 a depășit luni pragul de 40 de milioane.

citește și...