Un nou bilanț al coronavirusului în România: 620 de cazuri raportate în ultima zi

10.05.2021, 13:54
Un nou bilanț al coronavirusului în România: 620 de cazuri raportate în ultima zi
Un nou bilanț al coronavirusului în România: 620 de cazuri raportate în ultima zi

În ultima zi, pe teritoriul României au fost înregistrate 620 de cazuri noi de coronavirus.

620 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în țara noastră. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.066.731, din care pacienți vindecați 1.015.092, relatează Hotnews. În ultimele 24 de ore au murit 68 de pacienți cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.525. Dintre acestea, 962 sunt internate la terapie intensivă.

Pe teritoriul României, 18.035 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.631 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 44.097 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 150 de persoane.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”Aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu atrage atenția că noile tulpini ale coronavirusului devin mai contagioase și nimeni nu este ferit de îmbolnăvire.

„Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanță, oameni care au aparent o stare bună de sănătate”, a spus acesta la Digi24.

”Vedem că în fața acestui virus, practic nimeni nu este ferit, deci cu atât mai mult (n.r. sunt importante) oportunitatea și avantajele câștigării protecției, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important – faptul că vaccinul este la îndemână”, a adăugat el.

Florin Cîțu, premierul României: ”Este normal ca persoanele care s-au vaccinat să revină la normalitate”

Florin Cîțu, premierul României, a afirmat că oamenii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar trebui să poată reveni la o viață normală.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să își continue viața, să revină la normalitate. Dar este punctul meu de vedere în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

„Nu e nicio coincidenţă că avem o rată a infectărilor în scădere semnificativă, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a mai spus premierul României, conform sursei citate anterior.

 

citește și...