Un medic român din SUA a învins coronavirusul, după 12 zile la Terapie Intensivă

09.04.2020, 11:29
Un medic român din SUA a învins coronavirusul, după 12 zile la Terapie Intensivă
Un medic român din SUA a învins coronavirusul, după 12 zile la Terapie Intensivă

O româncă din SUA a învins coronavirusul, după ce a petrecut 12 zile în stare gravă, internată la Terapie Intensivă.

Un medic român din SUA a învins coronavirusul, după 12 zile la Terapie Intensivă

Clujeanca Paula Șimon, de profesie medic de familie, a contractat coronavirus și a ajuns la spital în Arizona. Femeia avea o infecție avansată la plămâni, iar starea sa s-a agravat. După 12 zile petrecute la Terapie Intensivă, românca și-a revenit și e în stare stabilă. 

„Starea mea este bună, sunt încă foarte slăbită, pentru că am fost extubată cu puțin mai mult de o săptămână înainte. Încerc să mă întăresc în fiecare zi mai mult și mă simt bine. Chiar la ora actuală, momentan, nu iau niciun medicament și astăzi am o primă programare la medicul de familie”, a spus Paula Șimon la Digi24.

Fiica sa, studentă la medicină, a povestit, pentru Digi 24, cum s-au petrecut lucrurile și cum a făcut ca ea și tatăl ei să nu se infecteze. 

„Mama a fost în comă indusă și nu mai ține minte. A fost 12 zile la terapie intensivă, 9 zile din acelea 12 a fost intubată și sedată. A avut pneumonie la ambii plămâni, a avut șoc septic, a avut insuficiență cardiacă, inima nu mai funcționa așa de bine, plămânii deja nu mai funcționau, era pe ventilator. Doctorii mă sunau din oră în oră să-mi zică ce se întâmplă, ce schimbări fac la mama…Și după câteva zile, tot o sunam, ne puneam telefonul pe speaker și ne rugam cu ea și îi spuneam, și dacă era sedată, nu știu, noi aveam speranța că totuși ne aude vocile și așa, în fiecare zi parcă, nu știu, vedeam o mică speranță într-o îmbunătățire în fiecare zi și pe urmă, după 9 zile au extubat-o. A fost pe hidroxiclorochină, azitromicină, adică medicamentele care se folosesc acum la toată lumea pentru tratarea Covidului. Și au avut grijă de ea și acum o avem între noi din nou”, a spus tânăra. 

„Eu m-am testat după aceea, tatăl meu s-a testat, nu am luat niciunul, Dumnezeu știe cum, căci stăm toți în aceeași casă. Tata a avut transplant de rinichi acum un an și sistemul lui imunitar e foarte slăbit, dar în momentul în care mama a făcut febră, i-am despărțit, unul într-o parte a casei, celălalt în cealaltă parte. Eu mă duceam la mama doar cu mască și mănuși, am avut foarte mare grijă, pentru că mă gândeam că poate fi Covid. Și așa, mă gândesc, că nu ne-am infectat noi”, a mai povestit fiica doctoriței.

citește și...