Un influencer OnlyFans este condamnat în Singapore pentru că a postat fotografii și videoclipuri “obscene”

13.10.2022, 16:37

Singapore a încarcerat și amendat un creator al OnlyFans, în prima condamnare din acest oraș-stat a unor utilizatori ai platformei pentru adulți. “Cu siguranță, acest caz a creat [un] precedent și alți utilizatori vor trebui să se confrunte cu același risc de a fi pe OnlyFans”, a declarat pentru BBC avocatul lui Low, Kirpal Singh.

Miercuri, un tribunal l-a amendat pe Titus Low cu 3.000 de dolari S.U.A. (2.700 de lire sterline; 2.087 de dolari) pentru că a distribuit fotografii și videoclipuri obscene pe site.

De asemenea, el a fost condamnat la trei săptămâni de închisoare pentru accesarea contului său cu încălcarea unui ordin al poliției, potrivit CNN.

Influencer OnlyFans este închis și amendat în Singapore pentru că a postat fotografii și videoclipuri “obscene

Cazul a stârnit alarma cu privire la implicațiile penale pentru creatorii OnlyFans în această națiune conservatoare.

În Singapore, este ilegal să transmiți materiale obscene prin mijloace electronice sau să iei parte sau să primești profituri de la o afacere în care sunt transmise astfel de materiale.

O femeie a găsit unul dintre videoclipurile sale explicite pe telefonul nepoatei sale de 12 ani

“Cu siguranță, acest caz a creat [un] precedent și alți utilizatori vor trebui să se confrunte cu același risc de a fi pe OnlyFans”, a declarat pentru BBC avocatul lui Low, Kirpal Singh.

“Cred că mesajul este destul de clar că autoritățile sunt pregătite să îi condamne pe cei care transmit materiale explicite nu doar pe platforma OnlyFans, ci pe întregul spectru [de zone online]”.

Singh a declarat că a fost abordat în acest an de alți creatori de conținut, îngrijorați de propria lor potențială răspundere penală.

Cu toate acestea, experții sugeraseră anterior că urmărirea penală împotriva unor astfel de creatori de conținut local pare să aibă loc doar dacă este instigată de o terță parte.

BBC a luat legătura cu compania cu sediul în SUA, care permite utilizatorilor să cumpere conținut exclusiv, adesea explicit, de la “creatorii” la care sunt abonați.

Low a fost arestat în decembrie 2021, după ce o femeie a găsit unul dintre videoclipurile sale explicite pe telefonul nepoatei sale de 12 ani și a depus o plângere la poliție.

Modelul în vârstă de 22 de ani se alăturase cu doar câteva luni mai devreme, în aprilie, platformei, unde devenise rapid una dintre cele mai mari vedete locale.

După depunerea plângerii, ofițerii i-au confiscat telefonul, iPad-ul și i-au schimbat detaliile contului OnlyFans. Însă Low și-a recăpătat accesul la contul său și a continuat să încarce conținut, precum și să deschidă un al doilea cont.

 

El a declarat anul trecut pentru BBC că a continuat să folosească site-ul pentru că era principala sa sursă de venit.

Low risca până la trei luni de închisoare pentru partajarea de imagini explicite și până la șase luni pentru sfidarea instrucțiunilor poliției.

În urma condamnării sale de miercuri, el a postat pe Twitter că era “bucuros că în sfârșit s-a terminat”.

Low, care are peste 210.000 de urmăritori pe rețelele de socializare, este un cunoscut influencer din Singapore, iar cazul său fusese foarte mediatizat.

Singh a precizat că singura altă condamnare de acest fel din regiunea Asiei de Sud-Est de care avea cunoștință a fost în Myanmar, unde autoritățile militare au încarcerat luna trecută un protestatar pentru că a postat imagini pe Only Fans.

“Dar asta a fost cu adevărat diferit, cred că au existat motive politice în spatele acestui lucru”, a spus  Singh.

 

citește și...