Un fost consilier în Camera Deputaţilor a fost ars de viu într-o localitate din Mexic. Localnicii îl bănuiau că răpește copii

13.06.2022, 14:35

Puebla a fost protagonistul unui act de barbarie vinerea trecută, 10 iunie 2022, de data aceasta împotriva lui Daniel Picazo, un bărbat de 31 de ani, care a fost remarcat fără niciun motiv de „băieții răi”, ceea ce i-a provocat pe oamenii din Papatlazolco. în Huachinango caută dreptate în propriile mâini.

Pe 10 iunie, Daniel Picazo Hernández, în vârstă de 31 de ani, a fost ucis în Papatlazolco, Huachinango din Puebla. Locuitorii comunității au fost alertați că doi bărbați se plimbă să răpească copii și dorind să ia măsuri în acest caz au recurs la utilizarea baricadelor pentru a-i găsi pe presupușii vinovați. Cu toate acestea, Daniel a fost identificat în mod greșit, a fost linșat și ars de viu.

Daniel Picazo venise în vizită în localitatea Papatlazolco, fiind originar din zonă. Îi plăcea să se întoarcă acolo uneori, scrie El Pais.

Tânărul a fost bătut, legat, stropit cu benzină și ars de viu 

Daniel a fost fost oficial al Camerei Deputaților și secretar privat al deputatului federal Joanna Felipe Torres de la Partidul pentru Acțiune Națională (PAN). El a fost abordat de locuitori în jurul orei 22.00, bătut și dus la judecătoriile comunitare unde l-au ars de viu. La câteva clipe după cele întâmplate, la fața locului au sosit poliția municipală și de stat, precum și paramedici de la Crucea Roșie, dar Daniel nu mai avea semne vitale.

La primele ore ale zilei de sâmbătă, 11 iunie, elementele Procuraturii Generale a Statului (FGE) au început ridicarea cadavrului și transferarea la amfiteatrul municipal pentru autopsia corespunzătoare în care a fost identificat drept Daniel Picazo Hernández. Ulterior, cadavrul a fost predat familiei sale, care locuiește în Mexico City.

Poliţiştii au încercat să îl salveze

Consiliul orășenesc Huachinango a raportat că Direcția Generală pentru Securitatea Cetățenească din Huauchinango a primit un apel telefonic de la Sectorul Presas la aproximativ 21:38. , în care se relata că un bărbat ar fi fost reținut de locuitorii din Papatlazolco pe strada Cuauhtémoc. .

La sosirea la fața locului, Daniel a fost supus de aproximativ 30 de persoane și polițiștii au încercat să-l protejeze pentru a preveni să-i facă rău în continuare; cu toate acestea, locuitorii l-au dus pe Daniel la tribunalele comunității, în jur de 200 de persoane au participat la linșaj și i-au dat foc.

„Consiliul orășenesc H. Huauchinango dezaprobă ferm acest act și reiterează că comportamentul criminal trebuie judecat în conformitate cu procedurile statului nostru de drept, vom acționa întotdeauna în conformitate cu legea, deoarece justiția prin propria mână nu este justiție, dar barbarie.Autoritățile competente investighează deja ce s-a întâmplat pentru a stabili responsabilități”, a raportat Consiliul orășenesc Huachinango.

Acest caz a stârnit indignare printre internauții care au cerut dreptate pentru cele întâmplate. Camera Deputaților a Onorabilului Congres al Uniunii a transmis condoleanțe familiei lui Daniel printr-un mesaj pe Facebook:

citește și...